Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības un tirdzniecības dokumentu noformēšana. Ierīces maksājumu reģistrēšanai. Darījumus apliecinoši dokumenti
IK и оплата с личного счета Uz tēmu sarakstu
12 ziņojumi
Atbildes (36)
12 ziņojumi
Jūs arī Kases grāmatu kārtojat? Es personīgi ar tādām ekstrām IK gadījumā gan nenodarbojos. Žurnāls un viss. Katrs čeks - žurnālā.
Kase ar mīnusu nevar būt.
Veiciet vispirms naudas iemaksu kasē. Atšifrējumā - ieņēmumi, kas nav saistīti ar nodokļa aprēķināšanu.
12 ziņojumi
Citādi Jums žurnālā jāuzskaita abi bankas konti.
Jūs nevarat rakstīt bezskaidras naudas darījumu no tā bankas konta, no kura šis darījums netika veikts.
Vēl jautājums: Vai varu iekļaut izdevumos, ja rēķinā rakstīts neviss IK XXX, bet īpašnieka vārds, uzvārds?
12 ziņojumi
Protams, jābūt arī uzņēmēja datiem. Bet šādā gadījumā es kārties vai slīcināties neietu.

Domāju - kredīta atlikums.
Буду через кассу в расход пускать.
12 ziņojumi
19. Ja žurnālu kārto elektroniski, žurnāla ailes, kuras neizmanto saimniecisko darījumu reģistrēšanai, var nenorādīt. Šādu žurnālu drīkst papildināt ar jaunām ailēm, lai ierakstītu citu personai nepieciešamo papildu informāciju.
385 ziņojumi
Ja es par savu pieredzi te sāktu klāstīt...

Reizēm tikai ar kliegšanu un ar kājas spērienu pa attiecīgu organisma daļu var kaut ko ieskaidrot.
Un arī tad uz neilgu laiku.
Un arī tad uz neilgu laiku.
Приходится кричать и нецензурно выражаться, а результат uz neilgu laiku.
Jautājums
1.Individuālais komertants (IK)apmaksāja IK izrakstīto pavadzīmi no sava personīgā konta (neviss no IK norēķinu konta). Vai ir tiesības veikto maksājumu iekļaut IK izdevumos? Ja ir, kādā veidā to noformēt ieņēmumu izdevumu žurnālā?
Atbilde.
Persona saimnieciskajā darbībā gūtos ieņēmumus un izdarītos izdevumus gan skaidrā, gan bezskaidrā naudā, kā arī skaidras naudas atlikumus kasē un bezskaidras naudas atlikumus kredītiestāžu (banku) kontos nošķir no personiskajiem līdzekļiem.
12 ziņojumi