По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

PVN un pakalpojumi uz ES Uz tēmu sarakstu

PVN un pakalpojumi uz ES
SIA A sniedz reklāmas pakalpojumus ES uzņēmumam kas nav PVN maksātājs.. Piemēroju PVN likuma izņēmumus un PVN neaprēķinu. Vai tas ir korekti?Paldies
Henrietes
Henrietes 14.12.2016 20:49
118 ziņojumi

Atbildes (2)

Pakalpojumu sniegšanas vietu izmantoju personas mītnes vietu un t.t.
Henrietes
Henrietes 14.12.2016 20:52
118 ziņojumi
Ļoti gribas dzirdēt Jūsu domas.
1/SIA A PVN maksātājs izmanto domēnu www.prian.rukas pieder Kipras uzņēmumam. Par to Kipras uzņēmums piestāda SIA A rēķinu.

2/SIA A klienti izmanto web saitu www.prian.ru: ievieto sludinājumus par nekustamo īpašumu pārdošanu. Web saita notiek automatiska rēķinu apmaksa un pēc tam sludinājums tiek publicēts www.prian.ru.Naudasienāk SIA A konta.

Rēķinus mēs praktiski neizrakstām klientiem, tikai tad jā rēķins tiek pieprasīts. Kad ienāk naudas, es to kontēju uz saviem ieņēmumiem,PVN tiek grāmatots par reklāmas pakalpojumiem tikai Latvijas uzņēmumiem.
Pakalpojumus mēs sniedzam ES PVN maksātajam izmantoju reverse charge,kā arī  ES PVN nemaksātajam izmantoju PVN piemērošanu atsevišķam situācijām, piemēroju nosacījumu ar reklāmu saistītie pakalpojumi. Kā arī 3 .valsts juridiskam un fiziskam personām.
Izmantoju pantu par pakalpojumu sniegšanas vietu skaidrojumu -Ja pakalpojumu sniedz ES teritorija nereģistrētai personai, kas neveic saimniecisko darbību, pakalpojuma sniegšanas vieta ir tā vieta. Kur atrodas šis personas mītnes vieta un t.t.

Man ir jautājums. Vai pakalpojumi kas tika piedāvāti klientiem: sludinājumu izvietošanu portāla www.prian.ru par nekustamo īpašumu pārdošanu  uzskatīt kā elektronisko datu apraide un vajag izmantot īpašo režīmu? Vai tomēr tas ir parastais reklāmas pakalpojums?

Līgums ar Kipras uzņēmumu  ir aģentā līgums. Klienti iemaksā naudas SIA A konta, un pēc tam tiek apmaksāts piestādītais rēķins no Kipras uzņēmuma, kuram pieder domēns www.prian.ru
Vai es varētu uzskatīt mūsu pakalpojumus klientiem kā starpnieka un izmantot  PVN likuma 26.pantu?

Vai ir vajadzīgs par katru sniegto pakalpojumu /ienākošam naudām konta/rakstīt klientiem rēķinus? Šodien tas izskanēja no Vida. Manuprāt tas ir automatiska pakalpojumu apmaksa un rēķins nav vajadzīgs.
Henrietes
Henrietes 15.12.2016 00:27
118 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.