По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

PVN 137.pants Uz tēmu sarakstu

PVN 137.pants
Прошу Вашей помощи, уважаемые знатоки. Закон о ПВН 137 статья, предусматривающая возможность уплаты налога после поступления оплаты счета. Как это возможно применять и как оформить, чтобы воспользоваться данной отсрочкой платежа налога? Спасибо.
Lumija
Lumija 26.07.2017 15:50
133 ziņojumi

Atbildes (6)

(7) Reģistrēts nodokļa maksātājs, kurš vēlas piemērot šajā pantā noteikto nodokļa maksāšanas un priekšnodokļa atskaitīšanas kārtību, par to informē Valsts ieņēmumu dienestu līdz taksācijas gada 31. janvārim vai tad, kad iesniedz iesniegumu par reģistrāciju Valsts ieņēmumu dienesta pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistrā.
(8) Reģistrētam nodokļa maksātājam, kas piemēro šajā pantā noteikto nodokļa maksāšanas un priekšnodokļa atskaitīšanas kārtību, nav tiesību to mainīt agrāk par nākamo taksācijas gadu.
(9) Reģistrēts nodokļa maksātājs, kurš taksācijas gadā ir piemērojis šajā pantā noteikto nodokļa maksāšanas un priekšnodokļa atskaitīšanas kārtību, bet pēctaksācijas gadā to nevēlas piemērot, par to informē Valsts ieņēmumu dienestu līdz taksācijas gada 31. decembrim.
(10) Reģistrēts nodokļa maksātājs, kurš taksācijas gadā ir piemērojis šajā pantā noteikto nodokļa maksāšanas un priekšnodokļa atskaitīšanas kārtību, bet pēctaksācijas gadā to nevēlas piemērot, nodokli par taksācijas gadā veiktajiem darījumiem deklarē, un iemaksā valsts budžetā ne vēlāk kā iesniedzot pēctaksācijas gada jūnija, otrā ceturkšņa vai pirmā pusgada deklarāciju, vienlaikus šajā deklarācijā norādot atskaitāmo priekšnodokli par taksācijas gadā saņemtajos nodokļa rēķinos norādītajām nodokļa summām.
(11) Persona, kura ir izslēgta no Valsts ieņēmumu dienesta pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistra un līdz izslēgšanai piemēroja šajā pantā noteikto īpašo nodokļa maksāšanas un priekšnodokļa atskaitīšanas kārtību, iepriekšējos taksācijas periodos veiktos darījumus, kas netika norādīti nodokļa deklarācijās, izmantojot šajā pantā noteikto kārtību, norāda nodokļa deklarācijā un iemaksā valsts budžetā nodokli 20 dienu laikā pēc tās izslēgšanas no Valsts ieņēmumu dienesta pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistra. Vienlaikus šajā nodokļa deklarācijā norāda atskaitāmo priekšnodokli par iepriekšējos taksācijas periodos saņemtajos nodokļa rēķinos norādītajām nesamaksātajām nodokļa summām.
Japaina
Japaina 26.07.2017 18:09
10269 ziņojumi
(12) Šajā pantā noteiktā īpašā nodokļa maksāšanas un priekšnodokļa atskaitīšanas kārtība nav piemērojama sniegtajiem pakalpojumiem un preču piegādei, kuru sniegšanas vai piegādes vieta nav iekšzeme, kā arī preču piegādei Eiropas Savienības teritorijā un preču eksportam.
(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 19.09.2013. likumu, kas stājas spēkā 01.01.2014.)
Japaina
Japaina 26.07.2017 18:09
10269 ziņojumi
Labdien!

Esmu saņēmis rēķinu 2019.gadajanvāri ar norādi par PVN likuma 137.pantapiemērošanu, saskaņā ar ko pakalpojumu sniedzējs PVN maksā, kad saņemta samaksa par sniegtajime pakalpojumiem. Man ir jautājums, vai es varu atskaitīt priekšnodokli janvāri par šo rēķinu? Rēķins nav apmaksāts.

Paldies
Andris8
Andris8 06.02.2019 17:32
594 ziņojumi
Priekšnodoklī liek tad, kad rēķins ir apmaksāts. Respektīvi, ja šo rēķinu samaksājāt janvārī, tad janvārī. Ja nesamaksājāt janvārī, bet, piemēram, maksāsiet februārī, tad arī februārī liksiet priekšnodoklī.
Insi
Insi 06.02.2019 17:38
352 ziņojumi
Atskaitīt šinī gadījumā PVN kā priekšnodokli var tikai pēc šī rēķina apmaksas.
Ilma
Ilma 06.02.2019 17:39
30495 ziņojumi
Liels paldies!
Andris8
Andris8 06.02.2019 17:41
594 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.