Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Dažādi neklasificēti jautājumi
Поставщик услуг за электричество Латтелеком Uz tēmu sarakstu
Atbildes (30)
Если динамичный тариф, то все энергозатратные приборы лучше использовать поздно вечером или ночью, самый дешёвый тариф на бирже.
Сколько надо потреблять электроэнергии чтобы почувствовать экономию от ночных постирушек?
https://www.elektrum.lv/lv/majai/divzonu-kalkulators/
https://www.elektrum.lv/lv/majai/divzonu-kalkulators/
По ночам не стирала и пироги не пекла, но сравнила два счета своего динамичного тарифа - разница в 0,00355 еур за кВт. Пару евриков, наверное, можно было бы сэкономить
Попробовала их калькулятор.
При моём потреблении около 100 кВатт в месяц, разделение на ночное и дневное увеличивает плату на 1- 2 евро. Даже если пользоваться электричеством только ночью - эффект обратный.
При моём потреблении около 100 кВатт в месяц, разделение на ночное и дневное увеличивает плату на 1- 2 евро. Даже если пользоваться электричеством только ночью - эффект обратный.
Их калькулятор на мыло. Только танцы-шманцы с экселем с ежечасовым потреблением содранным с умного счетчика покажут истинную картину.
Principā ja patēriņš virs 200kW, tad izlīdzinātajam tarifam būtu jābūt neizdevīgam, varbūt jau ātrāk. Kādēļ tā? Jo Latvenergo (vai cits tirgotājs, ja piedāvā fiksētu tarifu uz 1-2 gadiem) šo tarifu nosaka atbilstoši tirgus prognozēm, plus nelielu drošības rezervi. Apmēram tāpat kā banka, kas jums iedotu fiksētu % likmi, negribētu palikt zaudētājos, ja nu likmes starpbanku tirgū ceļas.
Es jau sen izvēlējos dinamisko pieslēgumu ar sadalīto dienas un nakts tarifu. Ir tāda īpatnība, ka elektrības biržas cenas ir zemākas ziemā un augstākas vasarā. Tā kā ziemā gandrīz visi patērē vairāk, nekā vasarā, tad vasarā es varbūt mazliet pārmaksāju salīdzinājumā ar izlīdzinātā tarifa lietotājiem, bet toties ziemā iespējams ekonomēt.
Toties izlīdzinātā tarifa pluss - prognozējamība ir izdevīga, piemēram, pensionāriem, kam nav jādomā, cik katru mēnesi būs jāmaksā. Ja nu vienīgi pēc tam jāpiemaksā, ja palielinajies patēriņš.
Es jau sen izvēlējos dinamisko pieslēgumu ar sadalīto dienas un nakts tarifu. Ir tāda īpatnība, ka elektrības biržas cenas ir zemākas ziemā un augstākas vasarā. Tā kā ziemā gandrīz visi patērē vairāk, nekā vasarā, tad vasarā es varbūt mazliet pārmaksāju salīdzinājumā ar izlīdzinātā tarifa lietotājiem, bet toties ziemā iespējams ekonomēt.
Toties izlīdzinātā tarifa pluss - prognozējamība ir izdevīga, piemēram, pensionāriem, kam nav jādomā, cik katru mēnesi būs jāmaksā. Ja nu vienīgi pēc tam jāpiemaksā, ja palielinajies patēriņš.
При выровненном платеже потребление оператор всегда показывает по среднему, + маленький резерв , если потребление до 100 киловатт, то нет смысла что-то менять, экономия будет пара центов.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt