Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Preču reģistrācija
Sveiki vēlreiz! Liels lūgums padalīties pieredzē!
MK "Noteikumi par stingrās uzskaites pavadzīmēm-rēķiniem" 27.punkts"Pavadzīmes-rēķinus, iekšējos attaisnojuma dokumentus vai citus normatīvajos aktos noteiktos attaisnojuma dokumentus, kas pamato pārvadāšanu, reģistrē preču pavaddokumentu reģistrā to saņemšanas (izsniegšanas) dienā..."
Vai šajā reģistrā Jūs reģistrējiet tikai PPR vai visus dokumentus, kas apliecina saņemtās preces,
t.sk EKA čekus, kvītis...
Atbildes (18)
mēs reģistrējam tikai PPR, pie pārbaudēm nekas nav aizrādīts
Man teica VID darbinieks, ka jāreģistrē ne tikai PPR, bet arī rēķinus no ārzemes u.t.t.
Storno - Vai pārbaudes bija jau pēc 1.05.04.? Jo šī piebilde 27.punktā parādījās no 1.05.04.. Es arī gribētu zināt kas ir domāts ar citiem normatīvajos aktos noteiktajiem attaisnojuma
dokumentiem.Itkā šie MK
noteik.irparedzēti par stingrās uzskaites PPR. Man arī teica ka tas esot pavaddokumentu reģistrācijas žurnāls.
gribat teikt, ka man tur jāreģistrē visi čekiņi? Man jau tā PPR ir tikai tādas kur no VID nopirktas veidlapas un no MOtors rezerves daļas firmas auto. Man nav preču, ir tikai degviela un čekiem un kancelejas preces un dažādas reverves daļas zāģīem un eļļas darbam virsmās utml. Nav veikala. KO īsti viņu izpratnē nozīmē preču pavaddokumnets?
Preču pavaddokumentu reģistrā reģistrēju visas preču pavadzīmes rēķinus - saņemtās, izejošās, atgrieztās preces, preču pārcenošanu aktus, kā arī citu saņemtās pavadzīmes (kur nepiegādā "preci")un iekšējās nozīmes pavadzīmes.
Te neiet runa par tirdzniecības vietu, bet gan saimnieciskajai darbībai iegādātajām precēm. Tirdzniecības vietā pārcenošanas akti nav jāreģistrē - jo nenotiek preču kustība, bet norakstīšanas akti gan rāreģistrē.
Un kā reģistrēt precec, kur ar vienu PPR saņemtas preces(saimnieciskajai darbībai) piemēram divām struktūrvienībām? Ja es šo PPR iereģistrēju gan vienā, gan otrā struktūrvienībā, vai tas ir pārkāpums?
Если для 2 струтурных единиц, то должна быть внутреняя накладная по которой перемещается товар из одной структурной единицы в другую.
Man jau arī tā liekas ka vajadzētu tās ieksējās pavadzīmes, bet slinkums visas preces pārrakstīt. Ja rakstīt vietējo pavadzīmi, kādu vērtību rakstīt ar PVN vai bez? Tirdzniecības vietā - skaidrs - pārdošanas vērtība, bet šeit kā? Un kā aizpildīt tad to žurnālu( Vērtība bez PVN, PVN, Kopējā summa). Vietējā pavadzīmē PVN jau nevar izdalīt es tā domāju.
внутренние накладные на табачные изделия выписываются на строгих накладных и с НДС по закупочным ценам.
Во внутренней накладной ПВН можно не указывать, но на практике пишут, в проводках его всё равно не будет. Joko, по алкоголю то же самое.
Я имела ввиду, что на внутренние перемещения алкоголя требуется ППР.
Man liekas ka šajos noteikumos 27.punktaprasība varētu attiekties arī uz čekiem, Kvītīm utt. Jo sanāk ja es saņemu preci ar PPR man viņa ir jāatraksta ar vietējo pavadzīmi uz citu struktūrvienību un jāiereģistrē žurnālā. Bet kad saņemu preci ar čeku es viņu žurnālā nereģistrēju. Loģikas it kā nav nekādas! Kā jūs domājat?
Я думаю, логика есть - для дальнейшей перепродажи Вы можете закупать товар только у оптовиков, а это будет ППР. Если по чекам покупаете для нужд фирмы, то для фирмы это не товар, а другие расходы.
Es arī runāju par uzņēmuma samnieciskajiem izdevumiem, par tirdzniecību viss skaidrs..Man vienā struktūrvienībā tiek kārtoti 2 žurnāli; vienā reģistrēju preces, kas tālāk tiek pārdotas, bet otrā žurnālā visas pārējās pavadzīmes ('materiālās vērtības kas iegādātas uzņ.vajadzībām). Piemēram nopērku naglu kasti ar PPR, piereģistrēju vienā struktūrvienībā, 0.5 kates paredzēts izlietot 2. struktūrvienībā, atrakstu ar vietējo pavadzīmi, ko iereģistrēju 2. struktūrvienībā. Bet ja es tās naglas nopirku ar čeku, tad man nevajadzētu reģistēt nevienā struktūrvienībā. Tāpēc man liekas arī ielika to papildinājumu 27. punktā pēc 1.05.04.
Es reģistrēju tikai PPR kā veidlapas.
Galvenais jau ir tas, ka man Ogres VID-ā tā arī nemācēja izskaidrot, vai saimnieciskajām vajadzībām iegādātās preces uz čeka vai kvīts ir jāreģistrē žurnālā vai nē. To, ka arī čeks var būt preču pavaddokuments - tam viņi piekrīt, bet attiecībā uz reģistrēšanu žurnālā teica apmēram tā - nu jau jau gribiet, tad reģistrējiet. Interesanti gan, ko tas varētu nozīmēt? Ko gribiet, to dariet, vai kā???
Jā tagad ko gribiet dariet, bet pēc kāda laika izdomās ka šeit vajadzēja tomēr reģistrēt visus čeķiņus jau no 1.05.04.. Un soda naudiņu arī aprēķinās!
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture