Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
LT juridiska persona pērk preci LV veikalā - kas ar PVN? Uz tēmu sarakstu
LT juridiska persona pērk preci LV veikalā - kas ar PVN?
Labdien! ir situācija, kas pilnīgi man sajaukusi galvu- Lietuvas uzņēmuma pārstāvis pērk mūsu veikalā būvmateriālu, maksā ar karti..viņš saka, ka čekā vajagot 0 % pvn likt..un tagad man sākas jautājumi:
šim būvmateriālam parastā kārtībā būtu PVN reverss, vai tas attiecas arī uz lietuvas uzņēmumu šajā gadījumā?
Vai tomēr jāliek mūsu PVN, jo preces nekur netiek sūtītas? kā ir pareizi?
sen neesmu ar šo saskārusies, tāpēc nevaru sasliku visu kopā...
Atbildes (12)
Noteikti PVN ir 21%. Jūs preci nenosūtat uz Lietuvu, bet klients to iegādājas pie Jums veikalā Latvijā.
43.pants Nodokļa 0 procentu likmes piemērošana preču piegādēm
(4) Nodokļa 0 procentu likmi piemēro preču piegādei Eiropas Savienības teritorijā, ja tiek izpildīti abi šie nosacījumi:
1) preču transporta pavaddokumentos un nodokļa rēķinā norādītais preču saņēmējs ir uzrādījis preču piegādātājam darījuma brīdī derīgu citas dalībvalsts nodokļa maksātāja reģistrācijas numuru;
2) preces ir nosūtītas vai transportētas no iekšzemes uz galamērķi citā dalībvalstī, un to apliecina preču piegādātāja rīcībā esošie preču transporta pavaddokumenti.
Jā, mani arī shis pants pārliecināja, ka jābūt mūsu PVN...
Bet noteikumi par reverso pan attiecībā uz būvmateriāliem uz viņu neattiecas?
Jā, mani arī shis pants pārliecināja, ka jābūt mūsu PVN...
Bet noteikumi par reverso pan attiecībā uz būvmateriāliem uz viņu neattiecas?
Reversais brīnums ir tikai Latvijā, citām valstīm tas nav saistošs.
Reversais brīnums ir tikai Latvijā
Jā, jo Latvijā ir "brīnumaini" uzņēmēji, kuri vēlas kļūt ļoti ātrā veidā "brīnumaini"' bagāti.
Ну если товар поехал действительно в Литву- что мешает сделать СМР ??? И овцы целы и волки сыты....
Arī tad, ja pirkts ar karti? Mes jau nezinam, ko vins ar to preci darīs.
Вид оплаты не имеет никакого отношения к движению товара....
Что покупатели делают с товаром-вообще одному богу известно-записал на фирму, а отвез домой
Я предложила выход из ситуации-если хочется все-таки продать товар и налог не платить....Для СМР надо данные машины,описание товара, отметки о получении,маршрут...На границе никто не проверяет...
Reversais brīnums ir tikai Latvijā
Jā, jo Latvijā ir "brīnumaini" uzņēmēji, kuri vēlas kļūt ļoti ātrā veidā "brīnumaini"' bagāti.
Vispār jau reversais PVN ir pat tik daudzu apmīļotajā Igaunijā. Mazāk nozarēs, bet ir.
Икея в Риге продаёт на кассе эстонской компании с PVN и в соседнем отделе оформляется бумага, по которой PVN возвращается на счёт. И их не волнует куда этот товар поедет.
Kāds papīrs/dokuments ir domāts?
Papīra nosaukums ir pavadzīme.
у них там спец. форма есть, заполняешь и всё
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture