По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Iesācējiem

Vienas personas SIA ar loti mazu algu Uz tēmu sarakstu

Vienas personas SIA ar loti mazu algu
Labdien. Pabrīdināšu, ka neesmu pats ne uzņēmējs, ne grāmatvedis. Intereses mākts vienkārši vēlos uzdot jautājumu un saņemt atbildi populārzinātniskā valodā.

Pazīstu pāris nelielos "uzņēmējus", kas ikdienā strādā kā algoti darbinieki un tur nopelna 90% savas iztikas, tomēr ir reģistrējuši arī SIA (kuros strādā neregulāri, pa vakariem, nedēļas nogalē un tamlīdzīgi) un tur gūst ienākumus 50-100 EUR mēnesī. Noteikti zinu, ka reģistrēts ir tieši SIA, nevis IK vai individuālais komersants. (Kāpēc tāda izvēle - to gan nezinu).

Tā kā mūsu valstī minimālā mēneša alga ir 430eur, tad mani interesē - kā grāmatvedis šiem cilvēkiem var noformēt tikai 50eur algu? Stundas likme? Vai kā citādi?
Pluume
Pluume 24.12.2018 02:57
1 ziņojums

Atbildes (2)

62.pants. Darba samaksas organizācija

(1) Laika algas sistēmu vai akorda algas sistēmu, kā arī piemaksu un prēmiju sistēmu uzņēmumā darba devējs organizē atbilstoši normatīvajiem aktiem un darba koplīgumam.

(2) Laika algu aprēķina atbilstoši faktiski nostrādātajam darba laikam neatkarīgi no paveiktā darba daudzuma. Akorda algu aprēķina atbilstoši paveiktā darba daudzumam neatkarīgi no laika, kādā tas paveikts.
Aivareno
Aivareno 24.12.2018 09:55
6641 ziņojums
IK vai individuālais komersants
Pluume 24.12.2018 02:57
IK = individuālais komersants
Нижний предел зарплаты не зависит от формы предпринимательства. Есть доход - есть зарплата, нет дохода - нет зарплаты. Главное, чтобы у работника было основное место работы с нормальным с точки зрения VID доходом, обеспечивающим его (работника) существование.
Tehnolog
Tehnolog 24.12.2018 10:19
3093 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.