По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Pvn metālizstrādājumiem Uz tēmu sarakstu

Pvn metālizstrādājumiem
Labdien prof. grāmatveži! Esmu pavisam apjukusi ar tiem likumiem jaunajā sfērā priekš mani! Var būt kāds no jums varētu izskaidrot?
Jauns uzņēmums saka nodarboties ar metāla konstrukcijas ražošanu (no metāla loksnēm, profiliem un armatūrām izgriež, metina detaļu pārdošanai). Kādu PVN jāpiemēro “apgriezto” vai tomēr 21% tai detaļai, pārdodot PVN maksātājam??? Ļoti ceru uz jūsu sapratni un palīdzi!
Olgai
Olgai 09.09.2019 07:25
3 ziņojumi

Atbildes (4)

https://home.kpmg/lv/lv/home/Petijumi-un-publikacijas/2018/01/pvn-piemerosana-buvnieciba-2018-gada.html

Ja paredzēts iebuvēt būvē - reverss, nē - 21%

...ieteicams vadīties no VID Metodiskā materiāla, kurā atrodams skaidrojums par PVN piemērošanas nosacījumiem. Metodiskā materiāla pielikumā “Preču kategorijas būvizstrādājumu noteikšanai” ir sniegts būvizstrādājumu saraksts, kam turpmāk piemērojama reversā maksāšanas kārtība. Šis saraksts ir veidots, balstoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas Nr.305/2011, ar ko nosaka saskaņotus būvizstrādājumu tirdzniecības nosacījumus un atceļ Padomes Direktīvu 89/106/EEK IV pielikumu “Tehniskā novērtējuma iestāžu izstrādājumu jomas un prasības”. Pielikumā ietvertas 35 kategoriju preces, tostarp bloki, starpsienu plātnes, pārsedzes, balsti, sijas, brusas, cauruļvadi, logi, durvis u.tml., kā arī preces, kas sākotnēji neasociējas ar likuma terminu “izstrādājums un rūpnieciski izgatavota konstrukcija”, piemēram, šķembas, grants un smilts, grunts un krāsas, naglas, skrūves, līmes u.tml Tādēļ nodokļu maksātājiem, kas jebkādā veidā ir saistīti ar šādu preču piegādi vai iegādi, būtu ieteicams rūpīgi izpētīt gan VID mājas lapā atrodamo sarakstu, gan arī dokumentus, kas ir šī saraksta pamatā, lai spētu izvērtēt, kāds nodokļa režīms piemērojams konkrētai piegādātai vai iegādātai precei.
Pirjo
Pirjo 09.09.2019 08:30
375 ziņojumi
Sāciet labāk ar šo https://www.vid.gov.lv/lv/vairakas-butiskas-izmainas-pvn-piemerosana-0
Zinme
Zinme 09.09.2019 08:46
1179 ziņojumi
Jā, par šo piemirsu (((
Pirjo
Pirjo 09.09.2019 08:59
375 ziņojumi
Paldies par atsaucību!
Es to visu pētu ne pirmo dienu, bet līdz galam nevaru saprast plus vēl šie jauni grozījumi ar 01.07.2019, vēl ļoti maz konkrētas informācijas, tāpēc līdz gaļām nevaru pārliecināties reverss vai 21%.
Uzņēmums pārdod šo konstrukciju PVN maksātājam ( viņi jau tālāk taisa dzelzbetona konstrukcijas).
Domāju, ka var būt kādam ir kaut kas līdzīgs!
Olgai
Olgai 09.09.2019 09:32
3 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.