По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Dažādi neklasificēti jautājumi

Grāmatvedības ārpakalpojumi Uz tēmu sarakstu

Grāmatvedības ārpakalpojumi
Es dzirdēju, ka grāmatveži, kuri sniedz ārpakalpojumus, ir atbildīgi kopā ar uzņēmumu, ja uzņēmums ir iesaistīts šaubīgos darījumos, piemēram, sponsorē terorismu vai "atmazgā" naudu utt, un grāmatvedis par šo zin un nepaziņo.

Es gribu sākt strādāt nelielā kompānijā kas sniedz grāmatvedības ārpakalpojumus. Vai var būt tā ka kāda no firmām, dara kaut ko nelegālu, un es par to pat nezinu, bet tāpat būšu arī atbildīga?
Annagr
Annagr 12.02.2020 18:47
1 ziņojums

Atbildes (5)

Vai var būt tā ka kāda no firmām, dara kaut ko nelegālu, un es par to pat nezinu, bet tāpat būšu arī atbildīga?
Annagr 12.02.2020 18:47
Lasiet normatīvos aktus, tad nebūs teksta: "Es dzirdēju, ka.............
Aivareno
Aivareno 12.02.2020 19:02
6641 ziņojums
Labāk gan vispirms palasiet VID mājas lapā, cik simti tūkstošu ir uzlikti sodi grāmatvedības ārpakalpojumu firmām - tieši par tiem pārkāpumiem, par ko Jums ir bažas. Pēdējo mēnešu laikā sevišķi.
Aivars007
Aivars007 12.02.2020 20:59
26981 ziņojums
PATIESĪBĀ - viss ir atkarīgs no personāža (konkrētajā gadījumā - grāmatveža) juridiskā statusa:

1. Ja personāžs IR saimnieciskās darbības veicējs jeb SDV (tostarp arī kā uzņēmējs / uzņēmuma vadītājs un taml. likumīgi atbildīgā amatpersona uzņēmumā, kas nodarbojas ar ārpakalpojuma grāmatvedības biznesu, t.i. veic saimniecisko darbību kā grāmatvedības pakalpojumu sniegšanu līgumpartneriem) - viņš IR likumīgās atbildības subjekts jebkurā attiecīgajā izpratnē / izpausmē / saistībā. T.sk., protams, šāds ārpakalpojumu grāmatvedības SDV ir likumīgās atbildības subjekts arī saistībā ar tā dēvēto "stukaču likumu" jeb "Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likumu" (NILLTPFNL), ar VISĀM no tā izrietošajām sekām. Šajā sakarībā - skat. NILLTPFNL 3. panta Likuma subjekti un 3.1 panta Citu personu pienākums attiecībā uz informācijas sniegšanu par aizdomīgiem darījumiem nosacījumus, attiecīgajā aspektā.

2. Savukārt - ja personāžs NAV saimnieciskās darbības veicējs (SDV), BET gan IR tikai darba ņēmējs (DŅ), pie tam TIKAI tā dēvētais "tīrais" DŅ, t.i. BEZ jebkāda papildus kompetences pilnvarojuma jeb patstāvīgas lēmumu pieņemšanas / ATBILDĪBAS deleģējuma (tostarp, konkrētajā gadījumā - arī kā "ierindas" DŅ grāmatvedis sava darba devēja jeb SDV uzņēmumā, kurš nodarbojas ar ārpakalpojumu grāmatvedības biznesu) – viņš NAV likumīgās atbildības subjekts NEKĀDĀ attiecīgajā izpratnē / izpausmē / saistībā. T.sk., protams, viņš NAV likumīgās atbildības subjekts arī NILLTPFNL izpratnē.

N.B! Visticamāk – taml. (NE)izpratnes iemesls ir iekš tam, ka (vēl līdz šim?!) nav ticis pienācīgi akcentēts pats būtiskākais: NILLTPFNL likumīgās atbildības subjekti NAV savu tiešo darbu strādājošie grāmatveži (vai jebkuru citu profesiju pārstāvji), kā tādi, BET gan – saimnieciskās darbības veicēji (SDV), uzņēmēji un darba devēji, t.sk arī ārpakalpojuma grāmatvedības biznesa piekopēji (un "tīro" grāmatvežu "priekšnieki" jeb darba devēji).
Vsv.vsv
Vsv.vsv 13.02.2020 02:06
96 ziņojumi
Labdien!

Sakiet lūdzu, ja firma kārto mūsu grāmatvedību, kas uz dokumentiem (algas saraksti u tt.) liek parakstu? Tās ārpakalpojuma firmas grāmatvedis? (kā valdes loceklis liek parakstu, tas ir skaidrs).

Paldies
Julijaz2329
Julijaz2329 06.04.2022 10:52
176 ziņojumi
Labdien!

Sakiet lūdzu, ja firma kārto mūsu grāmatvedību, kas uz dokumentiem (algas saraksti u tt.) liek parakstu? Tās ārpakalpojuma firmas grāmatvedis? (kā valdes loceklis liek parakstu, tas ir skaidrs).

Paldies
Julijaz2329 06.04.2022 10:52
Ārpakalpojuma uzņēmuma atbildīgā persona / grāmatvedis, kas kārto klientam grāmatvedību.
Elecbird
Elecbird 06.04.2022 10:56
2599 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.