По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

ГД и доход? Uz tēmu sarakstu

ГД и доход?
Добрый день!
Подскажите пожалуйста (не могу найти информацию), если на банковский счёт физика Латвии получена сумма от юрика Голландии как провизия (т.е. процент за помощь в нахождение клиента для юрика на территории Латвии), облагается ли эта сумма налогом?
Спасибо.
Maliska
Maliska 06.03.2020 14:06
2348 ziņojumi

Atbildes (2)

Manuprāt, ja tas nav minēts likumā kā neapliekams ienākums, tad tiek aplikts vispārējā kārtībā.
Ilzex
Ilzex 06.03.2020 16:45
2666 ziņojumi
IIN maksā fiziskās personas - rezidenti, kas ir guvuši ienākumus Latvijas Republikā un/vai !!!ārvalstīs!!!.

Pie pārējiem fiziskās personas ienākumiem, par kuriem ir jāmaksā nodoklis, tiek pieskaitīti ienākumi no individuālā darba, uzņēmuma līguma, !!!komercaģenta!!!! un māklera darbības.

LR pastāvīgi dzīvojošo personu ienākumi, kas gūti ārvalstīs, tiek aplikti ar nodokli Latvijas Republikā, (ar izņēmumiem par algu), vai gadījumus, kad saskaņā ar noslēgtajiem starpvalstu līgumiem noteikta citāda aplikšanas kārtība.

Saskaņā ar IIN noteikumiem aprēķināto nodokli samazina par summu, kas ir vienāda ar ārvalstīs samaksāto nodokli, ja šī nodokļa samaksa ārvalstīs ir apliecināta ar ārvalstu nodokļu iekasēšanas institūcijas apstiprinātiem dokumentiem, kuros uzrādīts apliekamais ienākums un ārvalstīs samaksātā nodokļa summa.

Un tālāk jau jāskatās konvencija.
https://likumi.lv/ta/id/58952-par-latvijas-republikas-un-niderlandes-karalistes-konvenciju-par-nodoklu-dubultas-uzliksanas-un-nodoklu-nemaksasanas-noversanu
El_ve
El_ve 09.03.2020 00:37
87 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.