По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Elektroniskās deklarēšanas sistēma (EDS)

Продление срока доверенностив ЭДС Uz tēmu sarakstu

Продление срока доверенностив ЭДС
Добрый день!
У бухгалтера заканчивается срок доверенности пользователя ЭДС. Подскажите,пожалуйста, какой на сегодня порядок представления доверенности?
Можно ли подавать отсканированную доверенность с подписью члена правления или надо ехать в VID лично?
Zan
Zan 21.08.2020 18:35
376 ziņojumi

Atbildes (5)

Nevar jau skaļi teikt, jo tad pārstās darboties, bet kopš kovida sākuma manā pieredzē 2 gadījumos pieņēma, atsūtītus pa pastu no attiecīgās ārvalsts. Turklāt tas bija nevis "pagarināšanai", bet vispār pieslēgšanai.

Ja valdes loceklim ir savs EDS, tad no tā var iesniegt ieskanētu pilnvaru. Ja EDS ir tikai grāmatvedim, tad es vispirms pamēģinātu nosūtīt ieskanētu (kamēr vēl nav beidzies termiņš!). Ja noraidīs, tad varēsiet braukt, vienmēr vērts pamēģināt vieglāko un ērtāko variantu.
Ilzex
Ilzex 21.08.2020 20:00
2666 ziņojumi
Спасибо ! Буду начинать пробовать, пока не закончился срок.
Zan
Zan 21.08.2020 20:14
376 ziņojumi
Valdes loceklim elektroniskā paraksta nav? Varbut vērts apdomāt pieslēgšanu? Lieta, kas stipri atvieglo dzīvi vispār.
_susurs_
_susurs_ 22.08.2020 13:21
828 ziņojumi
таки был скандал с доверками на EDS, когда принесли липовую. Понятное дело, что все мойщики носили доверки, ну вот теперь из за них страдаем. После этого скан точно не пройдет. С др стороны COVID. Надо звонить - узнавать как там по актуальности теперь
Otkat
Otkat 22.08.2020 23:20
1239 ziņojumi
Manā praksē tas ir n-tas reizes mainījies. Sākotnēji, lai pieslēgtu EDS, dokumentus varēja vienkārši nosūtīt pa pastu. Vēlāk prasīja kādam nākt personiski, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.
Piemēram, ja es no sava grāmatveža profila nosūtīju ieskanētu pilnvaru, to nepieņēma, bija vai nu jānosūta no amatpersonas EDS profila, vai jaatved personiski. Vienreiz man tas tā apnika, ka turpmāk es pilnvaras sagatavoju beztermiņa

Bet lai pieslēgtu uzņēmumu, tas neder. Ja valdes loceklis ir rezidents, kam ir vietējās bankas internetbanka, nav problēmu, no viņa EDS var iesniegt ieskanētu pilnvaru. Bet tieši martā man vajadzēja pieslēgt uzņēmumu, kam valdes loceklis un dibinātājs ir Nīderlandes pilsonis. No mana profila atmeta atpakaļ, es zvanīju un prasīju, ko lai dara, jo neviens no variantiem neder - viņš nevar pandēmijas laikā iesniegt personiski (un VID arī nevienu nepieņēma), viņam nav Latvijas internetbankas vai Latvijas elektroniskā paraksta. Man ieteica sūtīt pa pastu,,, Tā izdarījām un uzņēmumu pieslēdza. Nupat pieslēdza vēl vienu klientu, kur valdes loceklis ir no Vācijas. Galu galā, ja tā būtu kāda krāpniecība, tad mani dati taču VID ir un es būšu atrodama.
Ilzex
Ilzex 22.08.2020 23:53
2666 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.