По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

Изменения в начислении командировочных Uz tēmu sarakstu

Изменения в начислении командировочных
Правильно ли понимаю, что приняты новые поправки к выплате командировочных денег? При отправке в другую страну, необходимо платить не ниже минимально установленой зп той страны, куда отправляется работник и в этом случае разрешается выплата только 30% от установленных КМ суточных денег? А если работнику платится сравнимая со средней зп той страны, куда его отправили, то работодатель имеет право и вовсе не платить командировочные.
Просвятите люди добрые.
Vani4
Vani4 27.01.2021 18:12
6 ziņojumi

Atbildes (2)

14.2 pants. Darba devēja pienākumi, nosūtot darbinieku veikt darbu ārpus Latvijas.
(2) Darba devējam, kas nosūta darbinieku veikt darbu citā Eiropas Savienības dalībvalstī vai Eiropas Ekonomikas zonas valstī, ir pienākums izpildīt tās valsts administratīvās prasības un pakļauties uzraudzības un kontroles institūciju prasībām, uz kuru darbinieks tiek nosūtīts.

atlīdzina normatīvajos aktos noteiktos ar komandējumiem saistītos izdevumus, tostarp izmaksājot komandējuma dienas naudu. Tāpat paredzēts, ka darba devējs nosūtītajam darbiniekam izmaksā komandējuma dienas naudu 30% apmērā no komandējuma dienas naudas normas, kas noteikta normatīvajos aktos, kuri regulē ar komandējumiem saistīto izdevumu atlīdzināšanu.
Ja darba līgumā vai koplīgumā nav noteikts citādi, darba devējam nav pienākuma nosūtītajam darbiniekam izmaksāt komandējuma dienas naudu, ja ir spēkā viens no šādiem nosacījumiem:

1) darbiniekam tiek nodrošināta ēdināšana trīs reizes dienā;

2) darbiniekam izmaksājamā darba samaksa ir tāda pati kā salīdzināmam darbiniekam valstī, uz kuru darbinieks ir nosūtīts veikt darbu.

Vēl likumā tiek noteikts: ja darba devējs atbilstoši likumam, darba līgumam vai koplīgumam izmaksā darbiniekam komandējuma dienas naudu, tā jebkurā gadījumā uzskatāma par izdevumu kompensāciju, bet ne darba samaksas daļu.
Linete
Linete 27.01.2021 18:18
2982 ziņojumi
Vai nosūtīšana veikt darbu un komandējums tagad ir viens un tas pats? Domāju - nē.
Komandējuma laikā parasti tiek saglabāta vidējā izpeļņa [amata darba vietā. Vai tad ne tā?
Un, manuprāt, nav nekāda sakara ar darba algu citā valstī.
Komandējuma izdevumu segšanai ir noteiktas kompensācijas normas.
Šī likuma norma attiecas uz citiem gadījumiem.
Palasiet - kas ir nosūtīšana veikt darbu.
Aivars007
Aivars007 27.01.2021 18:51
26981 ziņojums

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.