Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Nodokļi un nodevas
Самозанятый и налоги на единый счет Uz tēmu sarakstu
Atbildes (33)
Bet, protams, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas jāuzrāda saimnieciskās darbības izdevumos iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanas vajadzībām.
20. ailē "Izdevumi, kas saistīti ar citiem saimnieciskās darbības veidiem, iekļaujami pilnā apmērā" norāda arī valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, ko persona maksājusi par sevi kā par pašnodarbinātu personu, ja tās saimnieciskā darbība nav tikai lauksaimnieciskā ražošana (arī iekšējo ūdeņu zivsaimniecība un lauku tūrisms) (20.20.2.punkts)
Es nezinu, kurš un kāpēc rakstīja tādu Metodiku un dažādus dīvainus skaidrojumus.
Es uzskatu, ka man piemīt loģiskā domāšana, un es no tās neatkāpšos ne soli.
Kā to pierādīt VIDam? Elementāri - man nekas nav jāpierāda. VIDam jāpierāda, ka es esmu nepareizi piemērojis normatīvo aktu prasības nodokļu aprēķinos. Un viņu Metodika man nav normatīvais akts!
Sociālais nodoklis ir pats par sevi, IIN ir pats par sevi.
Protams, sociālais nodoklis IR attaisnotie izdevumi, taču... IIN aprēķina vajadzībām.
Normatīvie akti arī ir jālasa secīgi, kā arī pašam ir jādomā līdzi.
Visi dzīves gadījumi tajos nekad nav ierakstīti. Arī nianses bieži vien ir palikušas "aiz kadra".
Kā aizvien - MVVNACFDV
“Apstiprinām Jūsu viedokli par to, ka personām, kas kārto grāmatvedību vienkārša ieraksta sistēmā tā pat kā līdz šīm, valsts budžetā samaksāto VSAOI (gan 32,15% un arī 5%) par 1.ceturksniir jāuzrāda saimnieciskās darbības izdevumos. Līdz ar to, aprīļa mēneša VSAOI objekts par šo maksājumu tiks samazināts.
Es nezinu, kurš un kāpēc rakstīja tādu Metodiku un dažādus dīvainus skaidrojumus.
Es uzskatu, ka man piemīt loģiskā domāšana, un es no tās neatkāpšos ne soli.
Kā to pierādīt VIDam? Elementāri - man nekas nav jāpierāda. VIDam jāpierāda, ka es esmu nepareizi piemērojis normatīvo aktu prasības nodokļu aprēķinos. Un viņu Metodika man nav normatīvais akts!
Sociālais nodoklis ir pats par sevi, IIN ir pats par sevi.
Protams, sociālais nodoklis IR attaisnotie izdevumi, taču... IIN aprēķina vajadzībām.
Normatīvie akti arī ir jālasa secīgi, kā arī pašam ir jādomā līdzi.
Visi dzīves gadījumi tajos nekad nav ierakstīti. Arī nianses bieži vien ir palikušas "aiz kadra".
Kā aizvien - MVVNACFDV
Citāts no Uzziņas:
Ievērojot minēto, valsts sociālās apdrošināšanas obligātas iemaksas netiek atskaitītas nosakot Iesniedzējas gada/mēneša valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu objektu, no kura veicamas valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.
Šie maksājumi tiek atskaitīti kā attaisnotie izdevumi no Iesniedzējas kopējā ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliekamā ienākuma apjoma tikai iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanas nolūkiem.
6641 ziņojums

Bet vispār, paldies visiem, man šķiet, tāda interesanta un loģiska
diskusija sanāca. Un man pat juta līdzi.