По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Elektroniski sniegti pakalpojumi Uz tēmu sarakstu

Elektroniski sniegti pakalpojumi
Pirmo reizi saskaros, tādēļ būšu ļoti pateicīga par ieteikumiem.
Klients ir izveidojis mājaslapu, kurā ir arī abonēšanas maksa par piekļuvi atsevišķam saturam. Lielākā daļa klientu ir fiziskas personas ārvalstīs, tai skaitā arī ES valstīs. Cik saprotu, tad attiecībā uz ES klientiem būtu jāpiemēro tās valsts PVN, kurā viņi ir rezidenti. Attiecībā uz trešo valstu klientiem - vieta ir viņu dzīvesvieta, tātad ārpus ES.
Vai uzņēmumam uzreiz jāpiesakās "savienības" režīmam un MOSS sistēmai, vai arī līdz 10000 eur sasniegšanai var piemērot Latvijas PVN attiecībā uz ES rezidentiem.
Vai attiecībā uz trešo valstu rezidentiem var nepiemērot PVN, ja šos darījumus iekļauj parastajā deklarācijā?
Vai vēlāk, kad ir notikusi reģistrācija MOSS, tad jāsniedz 2 deklarācijas - viena par iekšzemes un 3.valstudaŗījumiem un otra par ES darījumiem?
It kā viskautko esmu izlasījusi, bet ne līdz galam saprotu un tāds stāvoklis man nepatīk
Ilzex
Ilzex 15.04.2021 09:10
2666 ziņojumi

Atbildes (1)

Да, в свое время пришлось повозиться. Сейчас до 10000 еур можно применять латвийский ПВН. Если превысите, регистрироваться в системе, учитывать по каждому государству отдельно и подавать МОСС декларацию. В принципе, все это не особо сложно, если есть система отслеживания по разным странам.
Albina
Albina 15.04.2021 10:19
64599 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.