По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Sadarbība ar 3 valstu/teritoriju saimnieciskās darbības veicējiem Uz tēmu sarakstu

Sadarbība ar 3 valstu/teritoriju saimnieciskās darbības veicējiem
Sveiki!

Piemērs. Indijas iedzīvotājs(FP), saukšu viņu par YY, sniedz IT pakalpojumu Latvijas PVN maksātājam, izrakstot par pakalpojumiem rēķinu.

PVN vajadzībām, saņemtajiem pakalpojumiem aprēķinu maksājamo PVN, un tā kā IT pakalpojums saistits ar saimniecisko darbību, aprēķinu arī priekšnodokli. Šeit viss ir skaidrs. Bet.. mani uztrauc jautājums par to vai man jābūt atbildīgai par to, vai šis YY savā valstī t i e š ā m ir reģistrēts kā saimnieciskās darbības veicējs. Lai gan "māte google" var gandrīz visu. tomēr man nav iespējas pārbaudīt šī cilvēka reģistrācijas statusu. Uz Indiju šogad arī nebija plāns lidot.

Ja par ASV Microsofta reģistrācijas statusu, man vēl ir "ticība", ka noteikti jau tādai kompānijai reģistrācijas statuss ir ok, tad par privātpersonām "nekādas ticības".

Tēma ļoti saaktualizējusies, jo līdz ar freelanceru saitu pieejamibas paplašināšanos ar šādiem darījumiem nākas sastapties arvien biežāk.

Būšu pateicīga par jebkuru ieteikumu vai norādi, kur meklēt atbildi.
El_ve
El_ve 31.08.2021 13:21
84 ziņojumi

Atbildes (5)

А бумажку YY не может прислать, ну там регистрацию или там ссылку на онлайн базу.
Otkat
Otkat 31.08.2021 14:20
1239 ziņojumi
А бумажку YY не может прислать, ну там регистрацию или там ссылку на онлайн базу.
Otkat 31.08.2021 14:20
Tāds ir plāns- turpmāk šo prasīt. Bet ņemot vērā, ka esmu ārpakalpojumos un konkrēto indiešu pakalpojumu izmantotājs ir tāds "pareizi noformētus rēķinus" prasīt negribošs, gribu pārliecināties vai nav kādu citu variantu. Turklāt visdrīzākais indietis var man iesūtīt savu skolas diplomu, un man pat nebūs pat aizdomas, ka tas nav īstais dokuments.
El_ve
El_ve 31.08.2021 14:55
84 ziņojumi
Padomājiet no tāda viedokļa - kas varētu būt sliktākais iznākums, ja nu gadījumā YY nav reģistrējies kā saimnieciskās darbības veicējs savā Indijā?
Ilzex
Ilzex 31.08.2021 15:45
2666 ziņojumi
Padomājiet no tāda viedokļa - kas varētu būt sliktākais iznākums, ja nu gadījumā YY nav reģistrējies kā saimnieciskās darbības veicējs savā Indijā?
Ilzex 31.08.2021 15:45
Domāju, vai VID to nevar nointerpretēt kā nerezidenta ienākumu no profesionālās darbības, kas mums uzliktu par pienākumu ieturēt IIN...
El_ve
El_ve 31.08.2021 15:56
84 ziņojumi
Lūk, tad šādu informāciju sniedziet savam klientam. Ja viņš vēlas izmantot nerezidentu pakalpojumus, lai palūdz papīrīti. Ļoti liela iespēja, ka nekas jau nebūs, bet ja nu kas - nodokļus būs jāmaksā klientam, ne jums.

Padoms attiecībā uz dokumentiem svešvalodās. Google Translate aplikācijai telefonā ir iespēja tulkot, "nofotografējot" tekstu. Ļoti noder, ja kāds atnes ungāru vai gruzīnu, kaut vai igauņu čekus. Arī indiešu izziņas, vienīgi Indijā angļu valoda ir ļoti izplatīta un izziņa varētu būt arī angliski.
Ilzex
Ilzex 31.08.2021 16:06
2666 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.