По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Норвегия ПВН Uz tēmu sarakstu

Норвегия ПВН
Добрый день
Помогите разобраться, Фирма в Латвии предоставила услугу на территории Латвии, Норвежской компании
Подскажите пожалуйста счет им выставлять с ПВН ?
Viktorijagoncarova
Viktorijagoncarova 17.01.2023 16:03
3 ziņojumi

Atbildes (4)

Если место оказания услуги - Латвия (по закону о ПВН а не в житейском смысле), оказатель услуги - облагаемое лицо и услуга облагаема - то да с ПВН, по ставке в зависимости опять же от того, по какой ставке услуга облагается в соответствии с законом.
Komarik
Komarik 17.01.2023 19:04
10159 ziņojumi
Насколько все просто с товаром , настолько по-разному с услугами. Услуги- строительные, юридические, транспортные и т.д. -отражаются в ПВН декларации по-разному. Гадальный салон по четвергам.
Starina
Starina 20.01.2023 15:13
6423 ziņojumi
Ja nav celtniecība vai kāds īpašs gadījums, tad lielākoties pakalpojuma sniegšanas vieta ir pakalpojuma saņēmēja adrese, ja tas veic saimniecisko darbību. Tā ka "parastajā" gadījumā pakalpojums būs bez PVN.
Ilzex
Ilzex 20.01.2023 19:43
2666 ziņojumi
Latvijas uzņēmums Latvijā sniedz pakalpojumus Norvēģijas uzņēmumam, kurš Norvēģijā ir nodokļa maksātājs (Pievienotās vērtības nodokļa likuma 3. panta sestā daļa).
Pievienotās vērtības nodokļa (turpmāk – PVN) piemērošanai svarīgi ir noteikt pakalpojuma sniegšanas vietu.
Pievienotās vērtības nodokļa likuma (turpmāk – likums) 19.pantapirmās daļas 1. punkts nosaka, ja pakalpojums tiek sniegts nodokļa maksātājam, pakalpojuma sniegšanas vieta ir pakalpojuma saņēmēja saimnieciskās darbības mītnes vieta, proti, nodoklis aprēķināms un maksājams Norvēģijā.
Šādā gadījumā Latvijas uzņēmumam nodokļa rēķinā Latvijas PVN nav jāpiemēro un jānorāda atsauce “reverse charge” vai “Article 44 of the EU VAT Directive (2006/112/EC).”
Savukārt likuma 25. pantā ir noteikts, ka ar nekustamo īpašumu saistītu pakalpojumu, tai skaitā ar nekustamo īpašumu saistīta darījuma starpnieku un ekspertu pakalpojuma, viesu izmitināšanas pakalpojuma, nekustamā īpašuma nomas pakalpojuma, būvniecības pakalpojuma, būvdarbu sagatavošanas (tai skaitā arhitektu pakalpojuma), būvdarbu koordinācijas un uzraudzības pakalpojuma sniegšanas vieta ir vieta, kur šis nekustamais īpašums atrodas.
Saskaņā ar būvniecības nozari regulējošajiem normatīvajiem aktiem būvniecība ir visu veidu būvju projektēšana un būvdarbi, savukārt būvdarbi ir būvniecības procesa sastāvdaļa, darbi, kurus veic būvlaukumā vai būvē, lai radītu būvi, novietotu iepriekš izgatavotu būvi vai tās daļu, pārbūvētu, atjaunotu, restaurētu, iekonservētu, nojauktu būvi vai ierīkotu inženiertīklu (Būvniecības likuma 1.panta2. un 12.punkts).
Ņemot vērā šos nosacījumus, ja tiek sniegti būvniecības pakalpojumi būvlaukumā vai būvē, ievērojot būvniecības nozari reglamentējošo normatīvo aktu prasības, tad ir jāpiemēro PVN 21 procenta likme.

VID atbilde
Viktorijagoncarova
Viktorijagoncarova 08.02.2023 10:10
3 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.