По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības atskaites, VID - attiecības, informācija, audīts

Uzņēmumu apvienošana Uz tēmu sarakstu

Uzņēmumu apvienošana
Labdien, lūdzu palīdzību... notiks divu uzņēmumu apvienošana. Cik zinu - tas kurš tiks pievienots un beigs pastāvēt sniedz VIDam slēguma bilanci un UIN deklarāciju. Man jautājums - izveidojot gada parskatu, jaatzīmē ka tā būs likvidācijas slēguma bilance? un vai jāaizpilda pasīvos Likvidācijas kapitāls? Var būt kādam būs vēlēsanās man atbildēt ... Paldies.
Janija
Janija 22.06.2023 13:50
331 ziņojums

Atbildes (1)

Pārskata nosaukums būs nevis "gada pārskats", bet gan "slēguma pārskats". Tas NAV likvidācijas pārskats, jo pievienojamā sabiedrība beidz pastāvēt bez likvidācijas procesa. Tā kā reorganizācijas situācijā nav iespējams sagatavot slēguma pārskatu pirms reorganizācijas (jo pievienojamais uzņēmums turpina darboties) un EDS pievienotajam uzņēmumam tiek UR lēmuma dienā jau atslēgts, tad slēguma finanšu pārskats ir pēc tam mēneša laikā jānosūta VIDam vai nu caur iegūstošās sabiedrības EDS sarakstes veidā vai arī pa e-pastu.

Tas pats ar UIN deklarāciju - tā kā precīzs pievienošanas datums nav zināms, tad pirms reorganizācijas viņu nevar iesniegt un jāsūta manuāli pēc reorganizācijas.
_susurs_
_susurs_ 22.06.2023 15:35
839 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.