По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības atskaites, VID - attiecības, informācija, audīts

Atkal nekustamais īpašums Uz tēmu sarakstu

Atkal nekustamais īpašums
Firma pirms gada ( apmēram ) nopirka lietotu nekustamo īpašumu (neliela ēka ar zemi ) no privātpersonas. VID netika reģistrēts, Plāni bija lieli, bet... mainījās. Ieguldīts papildus ir ļoti maz ( ja runa ir par PVN priekšnodokli) , Tagad tika pārdota privātpersonai. Kas īsti jāiesniedz VID ( PVN likumu izmalu, visus metodiskos norādījumus arī) it kā paliek R7, bet ja nav reģistrēts , tad arī šai atskaitei neredzu jēgu.
Kas īsti ir jānodod VID ?
Paldies
Mnbv
Mnbv 21.08.2023 14:19
410 ziņojumi

Atbildes (5)

Jums ir jānoskaidro vai īpašums vēl joprojām pārdošanas brīdī bija lietots nekustamais īpašums. Nav likumā noteikts cik daudz vai maz tajā jāiegulda, lai īpašums kļūtu nelietots pēc definīcijas - ir jāskatās PVN likuma 1.panta12.daļa.

Ja pārdošanas brīdī īpašums vēl joprojām skaitās lietots, tad tas ir jāuzrāda PVN deklarācijas 49 rindā un jārēkina priekšnodokļa proporcija apliekamiem un neapliekamiem darījumiem.

Ja pārdošanas brīdī īpašums ir nelietots, tad attiecīfgi jāaprēķina PVN par starpību starp pārdošanas cenu un vērtību pirms rekonstrukcijas un būs gan neapliekamie darījumi (par vērtību pirms rekonstrukcijas), gan apliekamie (par starpību).

Ja īpašums nav bijis reģistrēts, tad R7 pielikums nav jāiesniedz.
_susurs_
_susurs_ 21.08.2023 15:29
839 ziņojumi
Paldies.
PVN likuma 1, panta 12 daļu biju lasījusi - lietots īpašums
Ja pārdošanas brīdī īpašums vēl joprojām skaitās lietots, tad tas ir jāuzrāda PVN deklarācijas 49 rindā un jārēķina priekšnodokļa proporcija apliekamiem un neapliekamiem darījumiem.
_susurs_ 21.08.2023 15:29
Īpašums vispār netika lietots un skaitījās 1240 kontā, jo bija plānots pārbūvēt, bet nekas netika darīts. Kādu proporciju varu aprēķināt?
Paldies.
Mnbv
Mnbv 21.08.2023 16:53
410 ziņojumi
Nu izdomājiet līdz galam, bija izdevumi vai nebija. Jo pirmajā postā ir rakstīts "maz ieguldījām", otrajā "neko neieguldījām". Uzturēšana jau droši vien bija kaut kāda.
Jā pārdodat lietotu NĪ, tas ir neapliekams darījums. Savukārt priekšnodokli var atskaitīt tikai par izdevumiem apliekamo darījumu nodrošināšanai. Līdz ar to skatieties - kuri izdevumi jums ir attiecināmi uz šī īpašuma pārdošanu, bet kuri - uz pārējo apliekamo darījumu nodrošināšanu. Ja nevarēsiet paši sadalīt, tad noteikti VID "palīdzēs" izrēķinot neatskaitāmā priekšnodokļa proporciju matemātiski 49 rinda pret 40 rindu deklarācijā Tāpēc ieteiktu tomēr pašiem sadalīt kas uz ko attiecas.
_susurs_
_susurs_ 21.08.2023 21:00
839 ziņojumi
Paldies.
Sapratu.
Ieguldījumi bija niecīgi - apsardze 15 Eur mēnesī un jaunas durvis par 300. Un zemes nodoklis Viss. Tas viss uzskaitīts atsevišķā kontā, nav problēmu.
Par VID "palīdzību "nešaubos.
Mnbv
Mnbv 22.08.2023 08:25
410 ziņojumi
Vēl jautājums.
Īpašums tika pārdots pamatojoties uz līgumu, kur 80% summa tika iemaksāta uzreiz, bet 20% jāsamaksā gada laikā. PVN deklarācijā jāliek visa summa?
Paldies.
Mnbv
Mnbv 22.08.2023 08:30
410 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.