Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Nodokļi un nodevas
Подарочная карта Uz tēmu sarakstu
Atbildes (18)
они придут по этой карте и, получив услугу, за это денег платить не будут
у вас должен быть учтен доход, облагаемый налогом, и НДС за оказанную услугу, без получения денег, вы это подарили
почитайте старую методику у меня в хранилище
законы уже изменились, но смысл учета подарочных карт остается
продавец подарочной карты учитывает облагаемый налогом доход и НДС за оказанную услугу или проданный по карте товар, и платит соответствующие налоги
продавец подарочной карты учитывает облагаемый налогом доход и НДС за оказанную услугу или проданный по карте товар, и платит соответствующие налоги
а про репрезентацию действительно можно подумать
как получена оплата услуги на это не влияет
и не забываем, что это все регистрируется в кассовом аппарате
если не покажете, это будут уже левые сделки и уклонение от налогов
могут быть разные %, могут быть разные сроки действия карты
достаточно разработать nolikums par atlaidēm и запрограммировать эти скидки в кассовый аппарат
Vai loģiskāk tomēr nebūtu aprēķināt PVN dienā, kad faktiski dāvanu karte ir atprečota, jo tikai tad uzņēmums reāli kaut ko ir uzdāvinājis?
Savukārt, ja atprečo, tad ir ienākumi, bet PVN samaksai nav, jo ir samaksāts jau dāvanu kartes izsniegšanas brīdi.
Ja kartes neatprečo (beidzas derīguma termiņš) , tad iepriekš saņemtais avansa maksājums par iegādāto dāvanu karti norakstāms uz ieņēmumiem
могут быть разные %, могут быть разные сроки действия карты
достаточно разработать nolikums par atlaidēm и запрограммировать эти скидки в кассовый аппарат

https://mixnews.lv/light/2023/08/31/v-kitayskom-restorone-klientam-posle-edy-moyut-volosy/
На страничке VID есть пример, правда про вазу стоимостью 50 евро, когда дарится конкретному клиенту и налогов нет - репрезентация
https://www.vid.gov.lv/lv/biezak-uzdotie-jautajumi-katalogs/uznemumu-ienakuma-nodoklis - раздел "Vai ar nodokli apliek izdevumus reprezentācijas priekšmetu iegādei, ja uzņēmums reprezentācijas priekšmetus dāvina klientiem?"