VID politika nesniegt pilnvērtīgas konsultācijas vai elementārs zināšanu trūkums?
Es esmu sašutusi par mūsu VID ģenialitāti! Mani nebeidz pārsteigt arvien pieaugošā bezatbildīgo "vieglo"cilvēku masa. Lūk piemērs.Lūdzu palīdziet ar norādijumiem, kas ir jādara uzņēmumam no kaimiņvalsts Lietuvas, ja tas vēlas piedalīties Ziemassvētku tirdziņā Rīgā?
Uzēmums ir juridiska persona Lietuvā.
Vēlas piedalīties Ziemassvētku tirdziņā Rīgā uz 30 dienām vai mazāku periodu.
Kas uzņēmuma ir jādara:
1. kādos reģistros jāreģistrējas?
2. Kādas atskaites jāiesniedz
3. Kādi nodokļi jāmaksā
4. Kāda kārtība par produkcijas ieņēmumu uzskaiti un attaisnojuma dokumentu sagatavošanu.
3. kas jādara, kad tirgus beigsies?
Atbilde īsumā no VID bija tāda, ka man tika iedotas hipersaites uz vispārīgo nodokļu tēmām VID mājas lapā. Par kases aparātu vispār ne vārda.
Varbūt kādam noder, kas neprot lietot google. Pēc šādas atbildes skaidrs, kur Latvijā mākslīgi ražojas pakalpojumi. Man būtu jāmaksā konsultantiem, kas man atbildētu uz maniem jautājumiem. Sviests.
PS. Atbildē bija pieminēts likums, kas man uzliek par pinākumu šādus jautājumus uzdodot saņemt pilnvarojumu no juridiskas personas. kas tas tāds vispār? Man ir vispārīgs jautājums opar konkrētu situāciju- kāds sakars te ir pilnvarojumam?