Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.
Paternitātes pabalsts10 dd, ja tēvam ir summētais darba laiks Uz tēmu sarakstu
Atbildes (16)
Jā, to es zinu.
Jautājums šajā gadījumā ir par to kā pareizi uzskaitīt tās 10 darbadienas, ja darbiniekam ir summētais darba laiks un viņš vidēji strādā 2 dienas nedēlā.
Jautājums šajā gadījumā ir par to kā pareizi uzskaitīt tās 10 darbadienas, ja darbiniekam ir summētais darba laiks un viņš vidēji strādā 2 dienas nedēlā.
Rakstīt VSAA, kuras darbadienas jāņem vērā, vai darbiniekam pēc grafika vai tās, kuras ir “baltajām apkaklītēm”.
VSAA visiem pabalstiem rēķina kalendāra dienas vid.apdrošināšanas iemaksas algu dalot saņemto darba samaksu sešos mēnešos ar sešu mēnešu kalendāro dieu skaitu. Tāds ir algoritms.
Lai no kalendāra dienām pāriet uz darba dienām, piemēro koeficientu 1,44 vai 1,43 (apmēram, neatceros). Tas ir atticība, kas izāk dalot 365 ar 252 (kaut kas vidējais trīs gadu ietvarā). Un to piemēro x10. Nav svarīgi kā viņš strādā, to rezultāts tiešā veidā saistīts ar viņa mazo darba samaksu..
Kaut kā tā.
Lai no kalendāra dienām pāriet uz darba dienām, piemēro koeficientu 1,44 vai 1,43 (apmēram, neatceros). Tas ir atticība, kas izāk dalot 365 ar 252 (kaut kas vidējais trīs gadu ietvarā). Un to piemēro x10. Nav svarīgi kā viņš strādā, to rezultāts tiešā veidā saistīts ar viņa mazo darba samaksu..
Kaut kā tā.
Bison09!
Man vēl reiz jāatvajnojas! Par cik grozījumi bija veikti 2012.-2013. gadā es sajaucu jauno un veco kārtību!
Informācija pareiza tikai daļlēji!
Tomēr sniedzot prasību par pabalsta izmaksu, VSAA skaidro, ka būtu jānoŗādu darba dienas (periodu). Tomēr visi viņu piemēri attiecas tikai uz divām 5 dienu periodiem. Tāpēc pasēdēšu - padomāšu.
Iznāk, ka jūsu gadījumā piecas nedēļas pēc kārtas jāsūta "ziņas par darba ņēmējiem" ar 91. un 92. kodu, lai sanāktu 10 darba dienas (un jāiekļaujas 6 mēnešos, skaitot no bērna piedzimšanas).
Kaut kādi murgi!
Man vēl reiz jāatvajnojas! Par cik grozījumi bija veikti 2012.-2013. gadā es sajaucu jauno un veco kārtību!
Informācija pareiza tikai daļlēji!
Tomēr sniedzot prasību par pabalsta izmaksu, VSAA skaidro, ka būtu jānoŗādu darba dienas (periodu). Tomēr visi viņu piemēri attiecas tikai uz divām 5 dienu periodiem. Tāpēc pasēdēšu - padomāšu.
Iznāk, ka jūsu gadījumā piecas nedēļas pēc kārtas jāsūta "ziņas par darba ņēmējiem" ar 91. un 92. kodu, lai sanāktu 10 darba dienas (un jāiekļaujas 6 mēnešos, skaitot no bērna piedzimšanas).
Kaut kādi murgi!
Iznāk, ka jūsu gadījumā piecas nedēļas pēc kārtas jāsūta "ziņas par darba ņēmējiem" ar 91. un 92. kodu, lai sanāktu 10 darba dienas (
Tiešām, tiešām tas tā strādā?
Nezinu kā tas strādā, jo dzīvus grāmatvežus vairākus gadus nesastopu aci pret aci.
Tājos piemēros, ko sniedz VSAA speciālisti ir paskaidrots, ka pieprasot pabalsrtu pabalstu ir jānorāda datus par savām darba dienām u konkrēti uzrādītas divas nedēļas, viena gadījumā tās ir no pirmdienas līdz piektdienai un otrā gadījumā - divi periodi no trešdienas līdz otrdienai.
No tā es arī secinu, ja nedēļā strādā divas dienas, tad 10 darba dienas jāsalasa piecās nedēļās.
Jūs jau zināt, ka piemēri skaidrojumos pārsvarā tiek doti pavisam primitīvi...
Viņi neprot modelēt situācijas ar variantiem... diemžēl.
Būs vien jāgudro pašai.
Tājos piemēros, ko sniedz VSAA speciālisti ir paskaidrots, ka pieprasot pabalsrtu pabalstu ir jānorāda datus par savām darba dienām u konkrēti uzrādītas divas nedēļas, viena gadījumā tās ir no pirmdienas līdz piektdienai un otrā gadījumā - divi periodi no trešdienas līdz otrdienai.
No tā es arī secinu, ja nedēļā strādā divas dienas, tad 10 darba dienas jāsalasa piecās nedēļās.
Viņi neprot modelēt situācijas ar variantiem... diemžēl.
Būs vien jāgudro pašai.
viena gadījumā tās ir no pirmdienas līdz piektdienai un otrā gadījumā - divi periodi no trešdienas līdz otrdienai.
Ja vienā periodā kalendārā iekrīt sestdiena, uz kuru nav pārcelta kāda cita diena, un svētdiena, tad automātiski izkrīt tās no aprēķina?
Mūsdienās tas ir moderni, neparedzēt visus gadījumus analīzē, avosj sojdjot strādā. Bet, jā, tracinoši mums, vecmodīgajiem un/vai piekasīgajiem.
Jā, to es zinu.
Uzrakstiet jautājumu VID-am. Lai viņiem sāp galva!
VID jautātāju droši aizsūtīs pie VSAA, jo kompetentās institūcijās sēž ļoti šauri specializējušies speciālisti.
Tas ir grāmetvežiem ir krustām-šķērstām jāzina visi likumi, noteikumi un to piemērošanas kārtība.
Tieši tāpēc pieprasot atbildi, mums ir piedāvāts uzreiz minēt jautājuma kategoriju, lai to nodot visprasmīgākajam speciālistam.
Tāpēc rakstiem tiem, kas konkrēti rēķina. Patlabam viņi atbild ļoti ātri.
Tas ir grāmetvežiem ir krustām-šķērstām jāzina visi likumi, noteikumi un to piemērošanas kārtība.
Tieši tāpēc pieprasot atbildi, mums ir piedāvāts uzreiz minēt jautājuma kategoriju, lai to nodot visprasmīgākajam speciālistam.
Tāpēc rakstiem tiem, kas konkrēti rēķina. Patlabam viņi atbild ļoti ātri.
Anton!
Viņi nezina, kas notiek reālajā dzīvē, tāpēc arī tādi piemēri!
Tieši tāpat kā mūsu politiķi!
Pardon, nekā personīga! Tikai skarba pieredze...
Bet atbild tiešām ātri!
Viņi nezina, kas notiek reālajā dzīvē, tāpēc arī tādi piemēri!
Tieši tāpat kā mūsu politiķi!
Pardon, nekā personīga! Tikai skarba pieredze...
Bet atbild tiešām ātri!
Paldies par jūsu domām un atbildēm..
es arī sēžu n vēl domāju,šis jaunais tēvs ir students, pie mums piestrādā, cita darba nav...
principā komiski sanāk gan, jo mēs neesam gatavi viņu neredzēt 5 nedēļas
Varbūt tad es vid nododu atskaiti pēc tā standata 2 nedēļas pa 5 dienām no pirmdienas-piektdienai un pašam saku, lai tās 2 nedēļas arī atpūšas un nenāk?
It kā pēc likuma papīriem īsti pareizi nav, bet nu vistuvāk realitātei un loģikai.
es arī sēžu n vēl domāju,šis jaunais tēvs ir students, pie mums piestrādā, cita darba nav...
principā komiski sanāk gan, jo mēs neesam gatavi viņu neredzēt 5 nedēļas

Varbūt tad es vid nododu atskaiti pēc tā standata 2 nedēļas pa 5 dienām no pirmdienas-piektdienai un pašam saku, lai tās 2 nedēļas arī atpūšas un nenāk?
It kā pēc likuma papīriem īsti pareizi nav, bet nu vistuvāk realitātei un loģikai.
Ņemiet vērā, ka jūsu studenta iesniegumā uz šo atvaļnājumu jābūt minētam atvaļinājuma periodam un pamatojoties uz šiem datumiem jums jāsūta 91. un 92. kods uz pirmajām piecām darba dienām. Šī informācija tiek paziņota VSAA un tt. un attiecīgi - darba laika tabelē...
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt