По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Par VSAOI apliekamiem vai neapliekamiem ienākumiem pašnodarbinātai personai- ārsts Uz tēmu sarakstu

Par VSAOI apliekamiem vai neapliekamiem ienākumiem pašnodarbinātai personai- ārsts
Labdien,

esmu nesaprašanā- ir izskatīti daudz visādi metodiskie materiāli, bet atbilde tomēr nav atrasta- varbūt kādam no Jums ir bijusi šāda situācija- ārsts, kuram Nacionālais veselības dienests pārskaita kvotētos ambulatoros pakalpojumus- t.n., ka pacients maksā tikai valsts nodevu, bet pārējo summu apmaksā šis dienests.

Jautājums- vai šie kvotētie ambulatorie pakalpojumi( apmaksātie) no šī dienesta tiek uzskatīti par apliekamiem ieņēmumiem un jāapliek ar VSAOI vai tomēr jāuzskata par neapliekamiem ienākumiem...?

Liels paldies jau iepriekš par atbildēm.
Smaids
Smaids 04.08.2026 18:13
21 ziņojums

Atbildes (2)

Cik man zināms, visas šīs kapitācijas naudas ir parasti ienākumi, kuriem visbiežāk rodas tikpat lieli izdevumi, bet IIN izpratnē šis ir parasts apliekamais ienākums.
Ant_lv
Ant_lv 04.08.2026 20:14
3840 ziņojumi
Cik man zināms, visas šīs kapitācijas naudas ir parasti ienākumi, kuriem visbiežāk rodas tikpat lieli izdevumi, bet IIN izpratnē šis ir parasts apliekamais ienākums.
Ant_lv 04.08.2026 20:14
Nu ja, man arī tā sāk likties, ka būs vien - parasti-apliekami ienākumi... Paldies !!
Smaids
Smaids 04.08.2026 20:49
21 ziņojums

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.