По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības atskaites, VID - attiecības, informācija, audīts

Par revidentu Uz tēmu sarakstu

Par revidentu
Mans jautajums ir sads - vai revidents un auditors jeb revizija un audits ir viens un tas pats?

Ruslans
Ruslans
Ruslans 03.06.2002 13:15
nav ziņojumu

Atbildes (4)

Revīzija - saimnieciski finansiālās darbības pārbaude

Revīzija ir kontroles veids: uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības), iestādes, organizācijas vai amatpersonas saimnieciski finansiālās darbības pārbaude, ko veic revidenti, lai atklātu un novērstu trūkumus to darbībā, kā arī pārbaudītu to darbības likumību.

Revīzijas veic revidenti - personas, kas pilnvarotas veikt revīziju, t.i., pārbaudīt kādas iestādes vai amatpersonas darbību. Par veiktajām revīzijām revidenti sastāda revīzijas aktu vai ziņojumu.

Saimnieciski finansiālās darbības revīzija izpaužas kā:

• veikto saimniecisko operāciju likumības un lietderības ievērošanas pārbaude;

• īpašuma saglabāšanas pasākumu izpildes pārbaude;

• vispusīga ekonomiskā stāvokļa, darba efektivitātes un kvalitātes pārbaude un analīze;

• grāmatvedības uzskaites pārbaude.

Audits - neatkarīgs slēdziens par uzņēmuma darbību

"Audits" ir kontroles veids, ko plaši lieto ārzemēs un tagad arī pie mums: neatkarīga auditora viedokļa izteikšana par kādu no revidējamiem objektiem (uzņēmumu gada pārskatiem, iekšējo kontroli, kvalitātes vadību u.tml.), atbilstoši audita mērķim vai saskaņā ar attiecīgiem normatīvajiem dokumentiem.

Šo kontroli veic attiecīgi profesionāļi grāmatvedības un finansu jautājumos. Latvijā revīzijas un audita pakalpojumus sniedz specializējušies uzņēmumi un uzņēmējsabiedrības (auditorfirmas), kuras dibinājuši un kurās strādā zvērinātie revidenti, kā arī individuāli strādājošie zvērinātie revidenti. Auditorfirmu un zvērināto revidentu darbību valstī nosaka likums "Par zvērinātiem revidentiem". Neatkarīgās kontroles uzņēmumiem paredz likumdošana (gada pārskata revīzija). Arī uzņēmuma vadība vai īpašnieki pēc savas iniciatīvas var uzaicināt neatkarīgos revidentus veikt dokumentālās un faktiskās revīzijas par konkrētiem jautājumiem vai tēmu. Zvērināto revidentu profesionālo darbību un uzvedību reglamentē un kontrolē Latvijas zvērinātu revidentu asociācija.
Ilona
Ilona 03.06.2002 18:10
114 ziņojumi
Paldies
Ruslans
Ruslans 06.06.2002 08:48
nav ziņojumu
Gribētu dzirdēt viedokli- kas drīkst būt revidents komercreģistrā ( Pakļaujas komerclikumam) reģistrētās mazajās SIA par revidentu. Likumā teikts- persona, kas saskaņā ar likumdošanu tiesīga veikt gada pārskata pārbaudi.savukārt " Likums par zvērinātiem revidentiem" nosaka:

1. pants:

revīzijas pakalpojums ir:

a) normatīvajos aktos noteiktā klienta gada pārskata, arī konsolidētā gada pārskata, pārbaude un revidenta ziņojuma sniegšana par tajā ietvertajiem finansu pārskatiem

2.pants Likuma mērķis

Šis likums regulē tās personu profesionālās darbības tiesiskos pamatus, kura izpaužas kā revīzijas pakalpojumi.

3.pants Zvērināti revidenti un zvērinātu revidentu komercsabiedrības

(1) Šā likuma 2.pantā minēto profesionālo darbību ir tiesīgi veikt tikai zvērināti revidenti un zvērinātu revidentu komercsabiedrības, kas atbilst šajā likumā noteiktajām prasībām.

Kā tad īsti ir?Kas ir tiesīgs pildīt mazo uzņēmumu frevidenta funkcijas- vai tiešām tikai zvērināts revidents.

Būšu priecīga saņemt norādi uz likumiem, kas apgāž manu viedokli.
Gunta
Gunta 07.06.2002 12:18
nav ziņojumu
Tur jau taa lieta,ka komercregjistrs neprasa uzradit statutos ierakstaamaa revidenta izglitibas dokumentus. Un ka man te jau paskaidroja, mazajam uznjemumam vispar nav vajadzigs revidenta atzinums, tad kadelj vajag revidentu??

http://www.vgk.lv/index.php?chid=46&SID=aa048f1168792cea914c990c3ea9dc00&forum_id=10&tid=6855
Cleo
Cleo 09.04.2004 14:20
19234 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.