Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Neskaidriiba par UIN 13.pants
Karoche, 4. grupas PL veertiiba 70 Ls.
Apreekjinot to 13. panta nodokli 28 Ls ( 70x40%).
Atlikums 42 Ls (!!!)
Kas tur bija jaadara, kad taa atilikusii summa ir zem 50 Ls ?
Es varu 13. panta kaartiibaa samazinaat pa visien 70Ls ?
Vai kaaa ? Vot, ka kaut kas bija, to atceros, a kas bija - neatceros ..:)))
Help
Atbildes (16)
Можете 70, а на начало следующего года у вас будет 0,00 по 4 группе. У меня тоже в голове все путается, 3 баланс на 1/4 готов, а апрель близится к концу...
Mnje tozhe tak kazhetsja
U menja 2 balansa na sheje. Shas odin zakonchu, jescho odin ostajotsja
Uspejem!
UIN likuma 13.panta(1) Aprēķinot apliekamo ienākumu, saimnieciskajā darbībā izmantojamo pamatlīdzekļu nolietojumu nosaka šādā kārtībā:
6) ja attiecīgās kategorijas pamatlīdzekļu atlikusī vērtība pēc nolietojuma atskaitīšanas taksācijas perioda beigās nepārsniedz 50 latus vai attiecīgajā kategorijā vairs nav neviena pamatlīdzekļa, kategorijas atlikušo vērtību noraksta taksācijas gada uzņēmējdarbības izdevumos;
http://www.vid.gov.lv/5likumi/4UzIenNod/_LikumsUIN.htm
Kaados izdevumos?????
Es nesaprotu
es saprotu, ka tieši tur kur liek PL nolietojumu pēc 13.panta
Nu tad skaidrs
Компания предприимчивых людей одна, но способ ведения деятельности не всегда в ладах с законом, поэтому по бумагам 3 фирмы: 1)недвижимость и все о/с (директор мама шефа, эта ыирма только в аренду все сдает); 2)дебиторы, которым дается большая отсрочка платежа; 3)все прочие нехорошие дела. И пока между ними всеми в конце месяца концы сведешь, да так чтобы НДС не платить... голова кругом. Бывает сижу, сижу да как задам элементарный вопрос, а потом сама себе удивляюсь. Хорошо что фирма меня на отдых в теплые страны 2 раза в год отправляет, а то бы померла
Man vēl palikuši 5 firmu gada pārskati līdz mēneša beigām, 7 firmu nodokļu atskaites līdz 15. datumam un vēl 18. datumā nāks VID tematiskajā pārbaudē par PVN atmaksu vienam no klientiem
Ja es izdzīvošu līdz mēneša veigām, tad pēc tam gan vēl ilgi...
Ilzex, придется выжить, у Вас нет вариантов!
Ilzex, вы одна или с помощниками работаете?
Опыт мне подсказывает, что каким-то невероятным образом, лично для меня совершенно непонятным, но все годовые и месячные отчеты (невзирая на их количество и)всегда делаются и сдаются вовремя. И при этом все бухгалтера остаются живыми и даже очень неплохо выглядят:)
Viens palīgs man, paldies Dievam, ir, bet vēl nav gluži "bilancspējīgs", tādēļ izlsases veidā jāpārbauda, vai viss pareizi savadīts programmā.
Nekas, gan jau. Vispirms jānodzīvo līdz 16. pēc tam līdz 19. un pēc tam - līdz 2.maijam- šogad vēl 2 dienas rezervē:)
Man viss daudzmaz saplānots, šķiet, ka iekļaušos, ja klienti laikā atnesīs marta papīrus. Tikai tas VID tā neplānoti un ļoti nelabā laikā pieteicās...
А ВИД всегда бывает невовремя
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture