По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Maksātnespēja, bankrots, kredīti un aizņēmumi. Noma, īre, līzings

ķīlas pārdošana Uz tēmu sarakstu

ķīlas pārdošana
apraksts: A pārdod B preci, tiek izrakstīts PVN rēķins, noteiktā laikā apmaksa netiek saņemta un A&B vienojas par citu apmaksas laiku. kā nodrošinājumu kalpo B kustāmā manta, kas ieķīlāta[komerc ķīlu registrs] par labu A. B kārtējo reizi nav norēķinājies un A taisas realizet ķīlu.

jautajums: Vai ķīlas realizācija ir apliekama ar PVN.
Ad
Ad 27.08.2002 13:54
nav ziņojumu

Atbildes (6)

Думаю, что Ваша ситуация похожа на бартерную : Товар на товар. Дальнейшая РЕАЛИЗАЦИЯ товара облагается НДС.
Alevtina
Alevtina 27.08.2002 16:12
21 ziņojums
redziet, lieta tāda, ka ķīla nedod īpašuma tiesības, bet tikai valdījuma. turklāt A negrib pieņemt ieķīlāto mantu parāda dzēšanai, interese ir pārdot mantu un iegūt naudas līdzekļus.
Ad
Ad 27.08.2002 16:21
nav ziņojumu
Если объект залога не освобожден от обложения НДС (например, недвижимость), то НДС начисляется в обычном порядке. Не понятно только, чего хочет А. Если он оформил в качестве обеспечения кредита залог на имущество, то он должен его и забрать, если кредитор не может рассчитаться. А если имуществоему не нужно, то зачем было оформлять залог?
Maija
Maija 27.08.2002 16:58
28223 ziņojumi
Skatoties no sadarbības ar bankām kredītu ņemšanas jautājumos analogā situācijā parasti dokumentāli tas notiek tā:

Noslēdzot ķīlas līgumu ķīlas devājs ( A) izdod pilnvaru uz ķīlas eksistences laiku firmas - Ķīlas ņēmāja ( B) pārstāvim realizēt sev piederošo ( ieķīlāto) mantu.

Ja tas ir tā noticis- tad pilnvaru saņēmušais cilvēks veic firmas A mantas pārdošanu un paRASTI LĪGUMĀ IR ATRUNĀTS, KA IEŅĒMUMI no realizācijas tiek ieskaitīti firmas B ( ķīlas ņēmāja) kontā parāda segšanai. Atlikusī summa pēc parāda segšanas tiek pārskaitīta lietas īpašniekam ( ķīlas devājam) firmai A.

No uzskaites viedokļa tā ir firmas A realizācija, kas notiek vispārējā likumdošanas kārtībā ( apliekas ar visiem nodokļiem) vienīgi darbību uz pilnvaras pamata veic ķīlas ņēmāja darbinieks.

Galīgi nepiekrītu Maijas viedoklim, ka ķīla tiek formēta ar mērķi savākt konkrēto mantu.

par ķīlu kalpo jebkura manta, kuru pārdodot parāda nesamaksas gadījumā var gūt naudu parāda segšanai.

Tad jau kredītiestādēm jākļūst par saimnieciskās darbības uzņēmumiem dažādās nozarēs, ja viņi mantu nevis realizēs, bet paturēs sev.
Gunta
Gunta 28.08.2002 09:03
nav ziņojumu
paldies, Gunta, manas domas ir līdzīgas, bet maitas juristi grib visu paverst sev velamās sliedes.

kā teica biedrs O.Bendres"budim iskatj".
Ad
Ad 28.08.2002 09:43
nav ziņojumu
no "maitas jurista"

1. Ne vienmēr ķīlas ņēmējam (A) ir tiesības pašam realizēt mantu (jābūt atrunātam komercķīlas līgumā) Ja nav sarunāta pārdošana par brīvu cenu ķīlas ņēmējam jāorganizē izsole – Komercķīlas likuma 37.1. pants.

2. Civillikums principiāli aizliedz ieķīlātā īpašuma vienpusēju pārņemšanu CL 1334.

3. Ķīlas ņēmējs pārdodot īpašumu par brīvu cenu rīkojas kā ķīlas devēja pilnvarnieks. Ķīlas ņēmējs kā pilnvarnieks atbild par zaudējumiem, kas rodas no netaisnīgas cenas noteikšanas.

4. Līgums par ieķīlātā īpašuma pārdošanu ir normāls līgums uz kuru attiecas parastas tiesību normas. Arī PVN. Neatkarīgi vai šis līgums ir noslēgts ar vairāksolītāju izsolē vai pamatojoties uz pilnvaru pie pārdošanas par brīvu cenu.
Ask
Ask 30.08.2002 16:57
nav ziņojumu

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.