Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Atrasta apgadībā esoša persona
Lūdzu izsakiet savu viedokli par šo tēmu. Mūsu darbiniece strādā uzņēmumā no 2003.gada Es strādāju uzņēmumā no š.g.februāra.Paskatījos iepriekšējā datorprogrammā darbiniecei ir tikai neapl.min.,es ieliku savā programā arī min. Bet tagad, kad darbiniece uzrakstīja atlūgumu no 08.08.2005 es saku skaitīt kompensāciju un nod.grāmatiņā redzu, ka viņai ir meita. Protams,pati esmu vainīga ka nepaskatījos darba sākumā nod.grām, bet paļaujos iepriekšejai grāmatvedei.Un tagad es gribu uztaisīt pārrēķinus un domāju vai labāk izlabot algu par viesiem mēnešiem un starpību(t.i.pārmaksāts IIN)ieturēt no jūlija un augusta darba algas, vai korekciju uztaisīt jūlijā un augustā ar grāmatvedības izziņu par kļūdam no 01.2005 līdz 06.2005.
Palīdziet.
Paldies.
Atbildes (22)
Bet ko Jūs ieturēsiet? Jums jau būs darbiniecei jāpiemaksā, jālabo visas atskaites par VSAOI... Tā ir tāda peņķere, ka labāk neiesaku neko mainīt. Lai darbiniece gada beigās VID iesniedz IIeN deklarāciju un pārmaksāto algas nodokli saņem atpakaļ
1) За 2003 и 2004 года она может пождать декларацию сама
2) За этот год можете Вы применив всю льготу в августе. Исправлять ничего не надо.
Par 2003.2004(01.-10.)bija piemērots atvieglojums, bet par 11.04. un 12.2004 neskāpēc nebija, tāpēc bija ieviesusies kļūda manā uzskaitē.
bet viņai jau nav jāgaida līdz gada beigām, lai viņa raksta iesniegumu uz VID un saņems šo nodokli atpakaļ.
mums bija situācija, kad darbinieks strādāja bez nodokļa grāmatiņas, jo to bija atstājis pirms 6 gadiem kādā iepriekējā darba vietā. jau ejot prom no darba viņš sāka dzīt pēdas nodokļa grāmatiņai un tā izrādās visu laiku atradās VID arhīvā, tādējādi viņam bija visas tiesības uz neapliekamo minimumu. VID izskatīja situāciju un darbinieks nodokļu starpību saņēma atpakaļ.
Zbalalaika uzņēmumam jau nekas nebūs jāmaksā, jo nauda ir ieturēta no algas un samaksāta budžetā, tatad no budžeta arī jāgaida atpakaļ.
Un jūs uzskatat, ka man neko nevajag darīt ne jūlijā, ne augustā pie atlaišanas?;)
Es tomēr domāju ka vajadzēja izlīdzināt starpību?!
par 2004.gaduJums nemaz neļaus labot VSAOI ziņojumus, bet 2005.gadā Jums jau ieteica kā darīt. Sastādiet tādu kā grāmatvedības izziņu (tabulas veidā es taisītu), kur norādiet cik bija aprēķināts nepiemērojot atvieglojumu un pretī cik būtu bijis jāsaņem piemērojot atvieglojumu un to starpību tad arī izmaksājiet.
un pārrēķina rezultāti Jums uzrādīsies tajā mēneša atskaitē kurā piemērosiet visu par 2005.gadupienākošos atvieglojumu, kas netika piemērots 2005.gadā.
bet šī starpība taču jau ir iemaksāta budžetā, bet uzņemums taču no budžeta to naudiņu atpakaļ nedabūs.
Es nemaz nateisos saņemt no budžeta naudu, kamēr ir iespēja var izlabot kļūdu. Tikai bija varianti kad taisīt labojumus, tad es sapratu ka labāk pedējā mēnesī, kaut man nāksies daļu no naepl.summaspiemērot jūlijā, bet atlikušo augustā, tāpēc ka pārmaksa ir 27Ls, bet jūlijā es varu par viņu nemaksāt 7.20 un augustā vēl 23Ls(tur būs atvaļ.kompensācija).
Indrina! Uzņēmums nedabūs, bet darbinieks - dabūs
Man nesen bija tāds pats gadījums.
nu par to jau es arī runāju, ka darbinieks dabūs to naudiņu no budžeta, tāpēc nesaprotu kādēļ lai viņam vēl izmaksātu no kases šo starpību?
Kāpēc no kases? Es gribu šo starpību ieturēt no tās summas ko aprēķināju iemaksai budžetam par jūliju un augustu attiecīgi ar grām.izziņu
bet kāpēc ieturēt? Jums taču jaizmaksā vairāk.
ā tur noteikti bija pārrakstīšanās kļūda, bija domāts izmaksāt nevis ieturēt.
viņa grib nemaksāt budžetam tos 27 Ls pārmaksu, līdz ar to grāmatvedības izziņā tiek parādīts pārrēķins.
Mani uztrauc norēķini ar budžetu. Tā kā tagad man ir budžetam pārmaksa, es parādīšu mazāku summu ziņojumā, bet vairāk samaksāšu darbiniecei.
Protams, ja varētu turpināt aprēķinus darbiniecei bez papildus atvieglojumiem, un pēc deklarācijas viņai VID izmaksātu starpību, tad nu būtu forši, bet es domāju nebūs nakādas sankcijas ja nu izradīsies ka bija piemērots tikai 26.Ls;)
bet Jūs jau budžetam esat vairāk samaksājuši, kāpēc Jūs uztrauc norēķini ar budžetu- ar to jau esat norēķinājušies.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture