Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Palīgā!
Mīļas kolēģes! Man kutelīga situācija!Noformēta vienā firmā uz 4 st.dienā,strādāju mājās.1x mēn.savācu papīrus un sakārtoju.Šefs nemaksā algu,vienmēr pa vairākām reizēm jāzvana,jāraksta,izvairās no manis.Mantas viss apnika un aiznesu viņam uz galda atstāju atlūgumu,viens darbinieks bija liecinieks.Paņēmu arī savu nodokļu grāmatiņu,uzrakstīju viņam SMS,ja vajag atlikumus smalkāk,lai zvana-vienmēr laipni.Visidokumenti ir pie viņa ofisā. Vai darīju pareizi? Vai man vēl kas jāizdara? Šorīt atkal zvanu viņam-neatbild un neatzvana!
Paldies!
Atbildes (32)
man arī bija tāda pieredze un mana darba devēja man palika parādā ne mazu summu, pēc dokumentiem it kā viņa man algu samaksājusi (paraksts uz algu sarakstiem)- muļķīgi bija no manas puses parakstīties, bet kas izdarīts izdarīts. Ar to man bija mācība kā rīkoties ar citiem darba devējiem un šobrīd reizē ar dokumentiem saņemu uzreiz arī algu. No tās darba devējas to summu protams nesaņēmu un zināju, ka nesaņemšu, tāpēc visus pārējos reģistrus, kurus biju taisījusi izņēmu- atdevu čekus un rēķinus tieši tādā pašā izskatā, ka viņa man tos iedeva atskaišu sagatavošanai - tā, ka atdevu dokumentus tādus par cik man tika samaksāts- tik sataisīts, virsgrāmatu neatdevu. Domāju, ka viņa citam samaksāja tieši tik (varbūt pat vairāk) cik bija parādā man, lai sakaŗto papīrus un sataisa gada pārskatu. turklāt gada pārskatā viņa pat ierakstīja manu telefona numuru.
Tādiem darba devējiem sirdsapziņas nav un tā viņus šai sakarā nemaz nemoka. Man vēljoprojām ik pa laikam traucē VID, Komercreģistrs un Finansu policija sakarāar šo firmu, zvanot uz mnu numuru, jo tas ir uzskricelēts acīmredzot uz visām atskaitēm un pārskatiem, ko viņa pēc manas aiziešanas iesniegusi.
savu telefona numuru viņa jau nomainījusi vismaz 20 reizes.
Татьяна, вот Клео уже ответила. Разные варианты могут быть.
jā... skumji
Mja, stulba situacija!
Es meginau vel, bet tas ir tik stulbi, jo, ja pat bija darba ligums un nemaksa - var jau DARBA inspekcijai pazheloties - bet te jadoma vai tas ir ta verts - cik naudas vinsh ir parada!
Var jau ari tiesa iesudzet utt., bet vai tas ir ta verts un vai Jus to velaties?
Альбина, не спорю
Намного лучше, когда все в порядке с бумагами. Но у Клео суммы побольше будут. Я все-таки думаю, что не стоит переживать. Обычно проблемы если и есть, то прямопропорциональны обороту фирмы
Хотя всяко бывает...
Вот именно. Всяко бывает.
Ai,meitenes,neesmu tāds cilvēks,kurš ies pa inspekcijām žēloties!Un kur nu vēl pa tiesām! Man galvenais,lai tagad varu naktī mierīgi gulēt.Manas darbības laikā no viņa ir aizgājuši 2 cilvēki-abi ar naidu un abi ir žēlojušies darba inspekcijā! Un? Nekā
Nekas,arī tādi mirkļi jāpārdzīvo un esmu sapratusi,ka par daudz uzticos cilvēkiem- tagad būs tā-samaksā naudu-še atskaites! paldies visām par mierināšanu!
Конечно, было бы лучше, если бы Вы оформили на себя все документы по уходу.
Atlūgumu atdevu vienai darbiniecei,viņa solīja atdot šefam,es teicu-Tu mana lieciniece,viņa piekrita!
Duda43, pareizi, pēc tās darba devējas es ieņēmu tieši tādu nostāju, un kad man piedāvā darbu es pasaku uzreiz savus nosacījumus - dokumentiem līdz 2- 3.datumamjābūt pie manis un naudai klāt, pretējā gadījumā paši vainīgi. Ja darba devējs kavējas, viņš man uzreiz zvana un atvainojas, ka dokumentus vēl nav atvedis, bet nākošā dienā jau ir klāt ar dokumentiem un dažreiz ar šokolādi.
Es atlūgumu sūtīju pa pastu ierakstītā vēstulē ar pasta atzīmi par 'paraksta atsūtīšanu man, ka darba devējs vēstuli ir saņēmis, jo arī nevarēju viņu sazvanīt un sadabūt rokās.
Darba inspekcijā man nebūtu nekādas nozīmes sūdzēt, jo papīros jau izskatās, ka algu esmu saņēmusi, pierādīt to, ka alga tika maksāta aploksnē uz pusi vairāk nekā papīros man nav ar ko. Tā arī tas izpalika.
Vispār es nesaprotu tādus darba devējus, viņiem būtu jāpiemaksā vēl par to, lai es turu muti (nevis jāpaliek parādā alga), jo es taču galu galā zinu kuri ir fiktīvi darījumi, bet kuri reāli utml. Bet redz viņi vēl pēc tam par tevi palaiž "pīli" cik Tu redz esi slikta un cik nezinoša vai tml. kādā briesmīgā nekārtībā atstāji dokumentus un viņiem taču notic, jo nezina visus apstākļus, kāpēc ir tieši tā un ne savādāk.
Я бы тоже отослала, как Клео pa pastu ierakstītā vēstulē ar pasta atzīmi par 'paraksta atsūtīšanu man, ka darba devējs vēstuli ir saņēmis.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture