Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Atvalinajuma nauda un jauns bizness Uz tēmu sarakstu
Atvalinajuma nauda un jauns bizness
Lasu Darba likumu un sanāk, ka neatkarīgi no nostrādātā laika (1 diena vai 1 stunda menesī vai 20), pēc gada es saņemu pilnībā apmaksātu 4 nedēļu atvaļinājumu un vismaz 80 latus!!!
Domāju nav vērts strādāt par grāmatvedi - atbildība, daudz darba utt. Piemēram, iestājos darbā par apkopēju 12 mazītiņās firmās, kur reizi mēnesī uzkopju telpas un saņemu par šo dienu 10,- latus. Pirmos 6 mēnešus tiešām alga neliela - 120 lati, bet pēc 6 mēnešiem sāku iet atvaļinājumā vienā no firmiņām. Alga par 11 darba vietām 110 lati un atvaļinājuma nauda par 1 firmiņu 200 lati. Kopā mēnesī 310 lati!!!! Un jāstrādā tikai 11 dienas!Nākamajā mēnesī atkal strādāju 11 firmiņās, bet vienā eju atvaļinājumā utt.
Varbūt kaut ko nesaprotu Darba likumā?
Atbildes (8)
Хитренькая какая.
Если эа день работы уборщицей платят 80 латов, то и отпусные будут те же 80 латов.
А если платят 10 латов, то отпускные будут 10 латов.
В отпуске оплачиваются только те дни, когда надо было выходить на работу. Если не надо было, то они и не оплачиваются.
:)))Būtu labi , ja tā būtu!
Varbūt kaut ko nesaprotu Darba likumā?
Наверно
Vai es kaut ko nepareizi rēķinu?
75.pants Vidējās izpeļņas aprēķināšana
(9) Par ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma laiku izmaksājamās samaksas summu aprēķina, dienas vidējo izpeļņu reizinot ar darba dienu skaitu atvaļinājuma laikā.
Видимо неправильно.
"dienas vidējo izpeļņu reizinot ar darba dienu skaitu atvaļinājuma laikā."
Если работаете 1 день в месяц, то на время отпуска (4 недели) этот один день и попадет. Он и будет оплачен.
Par apkopēju tas bija joks, bet situācija ir reāla. Man 2 gadus 1 dienu mēnesī strādā darbinieks, kas par to saņem algu 10 latus. Tagad šis darbinieks iet prom, atvaļinājums par iepriekšējo un šo gadu nav izņemts. Kāda tad būs kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu???
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture