Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Kādu PVN likmi piemēro lietotām a/m, kas ievestas no ES. Uz tēmu sarakstu
Kādu PVN likmi piemēro lietotām a/m, kas ievestas no ES.
Firma nopirka no Latvijā reģistrētas jurid.personas(arī PVN reģistrā)lietotu automašīnu. Šī mašīna Latvijā tika ievesta no Vācijas. Saņemot PPR ar lielu pārsteigumu konstatēju, ka PVN summa nav uzrādīta, arī atsauces uz to, kapēc nav aprēķināts PVN neatradu. Pārdevēja firmas pārstāvis neko pratīgu atbildēt nevarēja. Kā man šajā gadījumā rīkoties.
Atbildes (7)
Если эта фирма ПВН плательщик то я думаю они должны исправить накладную и вписать ПВН.
Ну думаю Вас это не должно волновать. Потому как Вы как покупатель не несете ответственность за то, что продавец не начислил НДС.
У Вас не будет предналога.
Но всё же лучше поговорить с бухгалтером той фирмы, а не просто с представителем.
Созвонитесь с бухгалтером той фирмы. В комиссионной торговле подержанными а\м много ньюансов. А машина принадлежит кому? Латвийской фирме? Или Латвийская фирма-посредник?
Nav nekur norādīts, ka mašīnas pardevējs būtu starpnieks, jo tad ar PVN būtu jaapliek tikai starpnieka uzcenojums. Ir noradīts, ka mašīna audi xxx vertība Ls 3750.00, PVN -. un viss.
Ну а в накладной есть их номер плательщика ПВН? Можно проверить являются ли они налогоплательщиками, поиск возможен по номеру и по названию фирмы. Если являются, то я бы созванивалась с поставщиком.
Pārdevējām bija jāpiemēro PVN 18%, labāk būtu Jums precizēt šo jautājumu ar viņu grāmatvedi.
Sazinieties ar firmas grāmatvedi un novērsiet kļūdas,jo pēc likumdošanas ir jāmaksā 18% PVN,jo pārdod LR PVN maksātājs.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture