Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Gada pārskats
Пркладываем трубы за свой счет Uz tēmu sarakstu
Atbildes (70)
Сейчас поставлб на прочие дебтиоры, а года в следующем году буду газопровод отписывать - опять дебиторы получатся?
Можете накопить на расходы будущих периодов. Дебиторов я выбрала, потому что сомневаюсь, будут ли это потом доходы.
Saprotu , ka izdevumus izdara tieši tagad. Tas būs D 7.GR+ PVN . Tas ir debeta puse. Bet kur kredīta puse ? Jāpadomā.
Ja liek uz D debitori tad K Ieņēmumi + PVN. Bet tad domāju jāizraksta rēķins Latvijas gāzei. Tad būtībā ieņēmumi un izdevumi būs 0. Kad Latvijas gāze izrakstīs rēķinu Jums D izdevumi + PVN K5310 un svstarpēji dzēsīsiet D5310 K 2310. Varbūt tā vai varbūt ir citi nosacījumi.Vai kādas citas domas.
Латвияс газе нам выставит счет только на дополнительные услуги, а мы должны трубопровод отписать, вернут нам разницу между трубопроводом и услугуми
1. Д2140 К5310 (затраты на прокладку трубопровода.)
2. Д7...,5720 К5310 (счет от Латвияс газе)
3. Д2350 К2140 (возмещение затрат).
Может быть.
2. Д7...,5720 К5310 (счет от Латвияс газе)
3. Д2350 К2140 (возмещение затрат).
Может быть.
Iriss , varētu arī tā tikai kāds attaisnojuma dokuments būs kontējumam D 2140 kK 5310 , ja Latvijas gāze izrakstīs rēķinu tikai par papildus ( nevis kopā ar vadu) pakalpojumiem.Unkā Latvijas gāze zinās cik ir iztērēts par cvadu , ja nerakstīs pretī rēķinu? Bet ja raksta rēķinu tad jāuzrāda arī ieņēmumi , citādi iznāk izdevumi par visu summu( kat gan daļa ir atgriesta ) .Vai kā savādāk?
Счет за прокладку трубопровода нам выставляет другая фирма, мы не сами роем и трубы ложим. Тогда близко к правде.;)
Получается:
Д2410-К5310 - услуги за трубопровод фирме А
Д7...-К5310 - услуги ЛГ
Д2310-К2410- мы отписываем трубопровод ЛГ
Д5310-К2310-зачет делаем ЛГ на сумму услуг ЛГ
Д2620-К2310-получаем от ЛГ деньги на разницу между стоимостью газопровода и их услугами
Можно зачет не делать, а прогнать деньги полностью по банку.
Наверное, так
Д2410-К5310 - услуги за трубопровод фирме А
Д7...-К5310 - услуги ЛГ
Д2310-К2410- мы отписываем трубопровод ЛГ
Д5310-К2310-зачет делаем ЛГ на сумму услуг ЛГ
Д2620-К2310-получаем от ЛГ деньги на разницу между стоимостью газопровода и их услугами
Можно зачет не делать, а прогнать деньги полностью по банку.
Наверное, так
Да. Но я вообще чего-то засомневалась про НДС. Может правильнее через реализацию. Может будут другие мнения.
Так, а трубопровод - это случайно не сооружение? Под НИН не подпадает? Я бы поставила на ОС, а в следующем году продала, как обычно. На расходы будущих периодов не ставила бы.
Es arī domāju , ka PVN jāuzskaita starpībai , jo starpībai atskaitījāt PVN kā priekšnodokli arī no izdevumiem.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt