По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Gada pārskats

Automašīnas noma vai patapinājums? Uz tēmu sarakstu

Automašīnas noma vai patapinājums?
Palīdziet lūdzu ar padomiņu! Istādes darbinieki darba vajadzībām bez atlīdzības (dodam tikai degvielu)izmanto savas personīgās automašīnas, mums ir noslēgts patapinājuma līgums. Tagad izvērtējot finansiālo stāvokli ir iespēja izmaksāt šiem darbiniekiem kompensāciju par automašīnas lietošanu, par katru nobraukto km kādus santīmus. Kā būtu pareizi, vai drīkst izmaksāt kompensāciju uz patapinājuma līg. pamata un bez aplikšanas ar nodokli, vai arī jāslēdz nomas līgums? Ja gadījumā noslēdzam nomas līgumu vai drīkstam maksāt tikai kompensāciju un nemaksāt nomas maksu? Vecās tēmas forumā jau izskatīju, bet tieši šadu gadījuma aprakstu neatradu.
Rudbekija
Rudbekija 03.11.2005 09:40
nav ziņojumu

Atbildes (2)

Varbūt varat izmaksāt dāvanas veidā, kas neapliekas ar nodokļiem (tikai izmaksa ir jāveic no uzņēmuma peļņas
Bima
Bima 03.11.2005 10:03
722 ziņojumi
Vislabāk patapinājuma līgums un sedzat degvielu. Priekš kam jums maksāt kādus santīmus? Tad jau piešķirat vairāk degvielu . Jo maksa par kilometriem velk līdz daudz problēmu. Arī kilometru uzskaitē-pamatojumā.Varat patapinājuma līgumā paredzēt remontu konkrētam gadījumam uzņēmumam noteiktā konkrētā servisā . Uzņēmums par to saņem preču pavadzīmi un apmaksā. Tas domāju būtu likumīgi -darbiniekam labums un uzņēmumam oficiāli izdevumi .
Nams23
Nams23 07.11.2005 11:45
15 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.