Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Datorprogrammas, autortiesības un licencēšana
Obligāti licence Uz tēmu sarakstu
Atbildes (43)
Es domāju, ka ar trešo pers.irdomāts tā-kompis grāmatveža,proga firmas,strādā mājās un grāmatvede paņem vēl pāris firmiņas apkalpot, ko viņa nedrīkstētu darīt.Otrs variants-strādā firmā, kurai ir proga un turpat ved vēl kādas firmas.Bet, ja izraksta rēķinu par grām. apkalpošanu, tad jau arī PVN un kā tas grāmatvedis saņem sev pienākošos algu? Kādas vēl domas citiem?
Japaina 29.11.2005 16:51
10269 ziņojumi
10269 ziņojumi
kur ta jautātājs teica, ka grāmatvedis apkalpo ar to programmu arī citas firmiņas? Es neredzēju jautātāja jautājumā neko tādu.
"Elita
ziņojumu: 285 29.11.2005 11:25
Jā, man arī ir līdzīgi: strādāju mājās uz sava datora.Uzfirmas vārda nopirkta grāmatv. programma. Līgums par mana pers.datoranomu nav. Kādas var būt problēmas? "
Es sapratu, ka firma nopirkusi programmu, bet firmai nav PL sastāvā datora, nu tad lūk grāmatvedis, kam ir noslēgts ar firmu darba līgums veic grāmatvedības kārtošanu, izmantojot savu datoru, uz kura instalēta firmas nopirktā programma. Grāmatvedības kārtošanu veic tieši tai firmai, kura porgrammu nopirkusi, un te nejautāja taču par to vai var veikt citām firmām, bet kā es sapratu- jautājuma būtība bija vai var grāmatvedis uz sava kompja kamēr firmai nav sava, veikt uzskaiti tajā programmā. Neredzu nekādus šķēršļus.
ziņojumu: 285 29.11.2005 11:25
Jā, man arī ir līdzīgi: strādāju mājās uz sava datora.Uzfirmas vārda nopirkta grāmatv. programma. Līgums par mana pers.datoranomu nav. Kādas var būt problēmas? "
Es sapratu, ka firma nopirkusi programmu, bet firmai nav PL sastāvā datora, nu tad lūk grāmatvedis, kam ir noslēgts ar firmu darba līgums veic grāmatvedības kārtošanu, izmantojot savu datoru, uz kura instalēta firmas nopirktā programma. Grāmatvedības kārtošanu veic tieši tai firmai, kura porgrammu nopirkusi, un te nejautāja taču par to vai var veikt citām firmām, bet kā es sapratu- jautājuma būtība bija vai var grāmatvedis uz sava kompja kamēr firmai nav sava, veikt uzskaiti tajā programmā. Neredzu nekādus šķēršļus.
Pats pirmais jautājums no Daiga13-Mēs te vairākas firmas vedam ar vienu!
Japaina 29.11.2005 17:04
10269 ziņojumi
10269 ziņojumi
А если ведётся бухучёт других фирм, то это есть услуга этим фирмам, а не сдача в аренду им программы. Надо и оформить эту услугу соответственно.
Un ja es kompi patapinu firmai, tad jau man to kompi arī jāved uz firmu.Unja firmai nav vispār dators,tad uz ko instalē to programmu?Manas domas...
Japaina 29.11.2005 17:12
10269 ziņojumi
10269 ziņojumi
Sorry, дамы:) Я действительно скорее отвечал на стартовый вопрос Daiga13. Вести бухучет другим фирмам можно (если программа позволяет технически, а лицензия не запрещает явным образом), но VID часто относится к таким ситуациям с подозрением. Вот для таких случаев лучше заручиться письменным согласием разработчика, что он разрешает оказывать услуги третьим лицам. Тогда все счастливы.
Exim 29.11.2005 17:33
11 ziņojumi
11 ziņojumi
Japaina, Ja Jūsu darba līgumā ir atrunāts, ka Jūs veicat darbu savās mājās uz sava datora, tad nekus patapinātais dators nav jāved. Ja firma patapina datoru no sava grāmatveža tad arī uzinstalē programmu uz patapinātā datora.
Turklāt, ja uzņēmumam ir PL tad arī to reāli varētu nodot grāmatvedim, PL kartītē uzrādot personu, kuras atbildībā PL nodots un adresi, kur tas atrodas, tāpēc jau PL kartītē ir šīs ailes.
Vai tad, ja firmai nav īpašumā automašīna, bet ir direktora patapināts auto, degvielu nelej un nenoraksta? Lejam taču degvielu arī patapināto auto bākās un braucam ar patapināto auto, tērējot degvielu saimnieciskajām vajadzībām un norakstām. Nez kāpēc tad nerodas jautājums par degvielas iegādi, kāpēc tad par programmas instalēšanu uz patapināta datora rodas jautājums?
Turklāt, ja uzņēmumam ir PL tad arī to reāli varētu nodot grāmatvedim, PL kartītē uzrādot personu, kuras atbildībā PL nodots un adresi, kur tas atrodas, tāpēc jau PL kartītē ir šīs ailes.
Vai tad, ja firmai nav īpašumā automašīna, bet ir direktora patapināts auto, degvielu nelej un nenoraksta? Lejam taču degvielu arī patapināto auto bākās un braucam ar patapināto auto, tērējot degvielu saimnieciskajām vajadzībām un norakstām. Nez kāpēc tad nerodas jautājums par degvielas iegādi, kāpēc tad par programmas instalēšanu uz patapināta datora rodas jautājums?
Cleo, tās ir tikai katra paša domas.Jaes kautko patapinu, tad tas ir tas pats ka es aizdodu uz laiku.Manipersonīgi tā problēma neskar. Tad jau arī visus PL varam patapināt pa darbinieku personīgām adresēm, diez vai tas patiks VID.
Japaina 29.11.2005 21:38
10269 ziņojumi
10269 ziņojumi
Vai mēs strādājam VIDa dēļ? Ja uzņēmums nevar atļauties nopirkt kādu no PL, kas tur slikts, ja tas to patapina no kāda darbinieka, kaut vai uz laiku, kamēr firma var atļauties iegādāties pati?
jociņš par tēmu licences http://spoki.lv/flash/windows6.swf
jociņš par tēmu licences http://spoki.lv/flash/windows6.swf
Japaina "Tad jau arī visus PL varam patapināt pa darbinieku personīgām adresēm, diez vai tas patiks VID." īsti nesapratu, kas ar to bija domāts? Runa iet par to, ka uzņēmums patapina no darbinieka nevis darbiniekam. Kādas gan te varētu būt patīk vai nepatīk VID? Ja uzņēmums ir dibinājies šogad un vēl nav iegādājies datoru, bet grāmatvedim, ko nodarbina uz darba līguma pamata ir dators. Kas tur tik slikts, ja uzņēmums patapina no darbinieka šo datoru, nodokļu bāze šai gadījumā netiek samazināta, netiek rēķināts arī nolietojums. Arī nomāšana (iznomāšana) ir aizdošana uz laiku, tikai par maksu.
Turklāt, ja uzņēmumam ir PL tad arī to reāli varētu nodot grāmatvedim, PL kartītē uzrādot personu, kuras atbildībā PL nodots un adresi, kur tas atrodas, tāpēc jau PL kartītē ir šīs ailes.(citāts)
Šīs ailes ir domātas, lai norādītu kurā struktūrvienībā atrodas pēc adreses.UnVID jau vispār domā, ka mēs strādājam viņu dēļ, ne otrādi.Un runa jau te bija sākumā,ka vispār nav nekādi patapinājuma līgumi, bet proga uzinstalēta.Man kautkā negribas ticēt, ka tas grāmatvedis mājās apstrādā vienu firmu, kurai pieder tā proga, tad jau bada maize.Spokiir kolosāli!
Šīs ailes ir domātas, lai norādītu kurā struktūrvienībā atrodas pēc adreses.UnVID jau vispār domā, ka mēs strādājam viņu dēļ, ne otrādi.Un runa jau te bija sākumā,ka vispār nav nekādi patapinājuma līgumi, bet proga uzinstalēta.Man kautkā negribas ticēt, ka tas grāmatvedis mājās apstrādā vienu firmu, kurai pieder tā proga, tad jau bada maize.Spokiir kolosāli!
Japaina 29.11.2005 22:33
10269 ziņojumi
10269 ziņojumi
varbūt firma tīri labi maksā, lai apstrādātu tikai tās dokumentus, bet nu mēs to nezinām. ".Un VID jau vispār domā, ka mēs strādājam viņu dēļ, ne otrādi." Paši ar savu bailīgo attieksmi jau šo mītu arī radat. Kā komerclikumā teikts, uzņēmums dibināts ar mērķi gūt peļņu, nevis ar mērķi strādāt VID labā tas tā.
Mani te vakar puisis no datorfirmas pamācīja, ka jānoslēdz līgums vai vienošanās ar firmu kurai ir licence par gr. programmu, ka šī firma atlauj mūsu firmai strādāt uz saviem datoriem un ar savu programmatūru. Itkā tas iet cauri! Protams nomāt licenci nevar. Bet ja grāmatvedim ir sava licence, tas var vest vairākas firmas, ja licencē atrunāts, ka datu bāzu skaits nav ierobežots!
Дайга, очень интересный совет Вам дал мальчик из компьютерной фирмы :))):"šī firma atlauj mūsu firmai strādāt uz saviem datoriem un ar savu programmatūru" - откуда у этой фирмы такие права насчёт программ, если она сама купила право только пользоваться программой? Всё это разговоры, проверяющие спрашивают либо приобретённую лицензию, либо договор на бух. обслуживание.
Тогда нужно хорошо почитать лицензию Tildes Jumis, даёт ли она право предоставлять такие права третьим лицам. Сильно сомневаюсь
http://www.tilde.lv/portal/go/tilde/3395/en-US/DesktopDefault.aspx
http://www.tilde.lv/portal/go/tilde/3395/en-US/DesktopDefault.aspx
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt