Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Nodokļi un nodevas
Uzņēmuma līgums un VOSAI Uz tēmu sarakstu
Velta50 18.12.2005 11:54
280 ziņojumi
280 ziņojumi
Atbildes (14)
Если работающий ar uzņēmuma līgumu не зарегистрирован в ВИД, то соц.платежи удерживаются.
http://www.vgk.lv/index.php?setgc=forum&action=shposts&fid=2&tid=8331
http://www.vgk.lv/index.php?setgc=forum&action=shposts&fid=2&tid=8331
Bet kā tad ar "ziņām", vai tad VID neprasīs kāpēc par personu, kura nav pieņemta darbā maksā sociālo? Man vienmēr prasa, kur ziņas, ja parādās cilvēks soc. atskaitē. Bet, ja ir "ziņās", tad tak tas pats kā pieņemts darbā vien iznāk. Bet manā gadījumā es esmu pašnodarbinātā, es pati maksāju par sevi soc.nodokli Kāpēc viņiem kaut kas jāietur no manis?
Velta50 18.12.2005 12:23
280 ziņojumi
280 ziņojumi
Вы должны принести им удостоверение лица, ведущего хоз.деятельность (розовое удостоверение плательщика ПНН) и удостоверение самозанятого лица (плательщика социальных платежей). Тогда они не должны удерживать ни подоходный налог, ни социальный.
Nu tas jau man patīk labāk. Reģistrācijas apliecības kopiju iedevu reizē ar līgumu, teicu, ka IIN viņi var ieturēt, ja grib, lai tikai VID-am un man pielikumus sniedz. bet šie paņem un ietur visu...
Bet interesanti, ja nav pašnodarbinātais- kāds tad ir pamats likt soc.3. pielikumā, vai tiešām "ziņas" arī jānes?
Bet interesanti, ja nav pašnodarbinātais- kāds tad ir pamats likt soc.3. pielikumā, vai tiešām "ziņas" arī jānes?
Velta50 18.12.2005 12:42
280 ziņojumi
280 ziņojumi
Мартинас, а если человек не зарегистрирован как самозанятое лицо, а только как лицо, ведущее хоз.деятельность? По-моему, и в этом случае никакие налоги не должны удерживать.
Мне тоже кажется, как и Альбине, что достаточно регистрационного удостоверения лица, ведущего хоз.деятельность, чтобы не удерживались ни подоходный, ни социальный налоги.
согласна
Totem 18.12.2005 13:45
1384 ziņojumi
1384 ziņojumi
Ja Jūs esat reģistrētais IIN maksātājs, nekādi nodokļi vispār nav jāietur. Viņi ziņo VID par izmaksām Jums, bet Jūs arī atskaitīsieties VID priekšā.
Вы полагаете, достаточно? А если он не зарегистрирован самозанятым - стало быть, соц. за себя не платит. Значит, кто-то должен заплатить?
Это же его ответственность - следить за своими доходами.
Лицо выплачивающее о нем сообщит в СГД, а там ужо будут контролироваь.
Лицо выплачивающее о нем сообщит в СГД, а там ужо будут контролироваь.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt