Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
naudas plūsma un valūtas kursa svārstības Uz tēmu sarakstu
naudas plūsma un valūtas kursa svārstības
Labdien! Stādu naudas plūsmas pārskatu, skatos pēc LGS. Lūdzu palīdziet.
Uzņ. bija ieņēmumi no valūtas kursa svārstībām - atmaksājot kredītu EUR. Ieguldīšanas darbības naudas plūsmā man atmaksātais kredīts jāuzrāda summā, ko reāli latos atmaksāja uzņēmums? Un tad peļņa no valūtas kursa svārstībām nav jāuzrāda vipār? (Pamatdarbības naudas plūsma uzrādīta pēc netiešās metodes).
Un izdevumus Nīn maksājumiem arī jaliek pie pamatdarbības naudas plūsmas, zem ailītes UIN maksājumi?
Atbildes (3)
Es lasu 2.LGS30. punktu un saprotu to tā: ieguldīšanas darbības naudas plūsmā man atmaksātais kredīts jāuzrāda summā, kas pārrēķināta pēc LB kursa darījuma dienā un tad peļņa no valūtas kursa svārstībām nav jāuzrāda vipār, jo pamatdarbības naudas plūsma uzrādīta pēc netiešās metodes. Vai pareizi?
Выплата кредита отражается в финансовом потоке, а не в инвестиционном.Отражается она разницей остатка кредита на начало года и на конец года.К этой же разнице добавляются % по кредиту, которые вы выведите из основного потока в 1 коррекции.
Насчёт прибыли по разнице валют.Вы её выводите из основного потока в первой коррекции, а потом показываете в самом конце расчёта "Ārvalstu valūtu kursu svārstību rezultāts"
"Un izdevumus Nīn maksājumiem arī jaliek pie pamatdarbības naudas plūsmas, zem ailītes UIN maksājumi?" - да.:)
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture