Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības un tirdzniecības dokumentu noformēšana. Ierīces maksājumu reģistrēšanai. Darījumus apliecinoši dokumenti
аванс и накладная Uz tēmu sarakstu
144 ziņojumi
Atbildes (18)
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Получили аванс
Д2620К5210
Д5210К5721
Накладная
Д2310К6110
Д2310К5721
зачет аванса
Д5210К2310
Д5721К2310
53 ziņojumi
bija vid vēstule nr 9.3/10603 no 07.09.2004, var jau būt ka vairs nav spēkā
1499 ziņojumi
144 ziņojumi
4878 ziņojumi
(51) Par nodokļa rēķinu uzskata dokumentu, kurā ietverta šāda informācija:
7) preču piegādes vai pakalpojuma sniegšanas datums, ja tas atšķiras no rēķina izrakstīšanas datuma, vai datums, kad saņemta atlīdzība avansā, ja šis datums ir zināms un atšķiras no rēķina izrakstīšanas datuma;
144 ziņojumi

Кстати, а что у вас с этой датой в этой ППР?
4878 ziņojumi
Ксан,а номер письма не подскажите?А то у меня после общения с ней - уже шарики за ролики заехали.
144 ziņojumi
4878 ziņojumi
К тому же,ну не кажется мне,что в данном случае дата поставки товара=дате полученного аванса.Этого товара еще в природе не существовало,когда аванс получали.У нас производство "по индивидуальному заказу" так сказать.
144 ziņojumi
(51) Par nodokļa rēķinu uzskata dokumentu, kurā ietverta šāda informācija:
7) preču piegādes vai pakalpojuma sniegšanas datums, ja tas atšķiras no rēķina izrakstīšanas datuma, vai datums, kad saņemta atlīdzība avansā, ja šis datums ir zināms un atšķiras no rēķina izrakstīšanas datuma;
--------------------
Так это в "налоговом счёте" надо указывать дату получения аванса, а накладная может им и не быть. Основное предназначение накладной - документ на перевозку и передачу товара. Выпишите им к накладной счёт-фактуру в которой и укажите эту дату.
199 ziņojumi
-------------------
Это по закону о НДС дата поставки товара = дата когда получен аванс (хотя товары ещё не поставлены) или отправлены (не получены клиентом!) товары, смотря что раньше произошло, и эти даты должны быть в налоговых счетах только для нужд НДС. Я в накладных пишу две "preču piegades vai pakalpojuma sniegšanas datums" - и дату когда аванс получили и дату когда товар отправили.
199 ziņojumi
4878 ziņojumi