Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Kvīts
Par cik kases aparāts mums nenodrošina ne klienta rekvizītu ne preču pozīciju izdruku uz čeka, čekam tiek pievienota pašdrukāta kvīts, kurā ir redzami visi pārējie PVN likuma 8.panta6.daļas uzskaitītie rekvizīti, čeka Nr. un zīmogs.
Jautājums - Vai tā ir pareizi???
Atbildes (6)
(6) Par nodokļa rēķiniem izmantojami dokumenti, kuri noformēti Ministru kabineta noteiktajā kārtībā un kuros ietverta šāda informācija:
1) preču nosūtītāja vai pakalpojumu sniedzēja nosaukums (fiziskajai personai - vārds, uzvārds), juridiskā adrese (fiziskajai personai - pastāvīgā dzīvesvieta), kā arī Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtais ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas reģistrācijas numurs.
2) preču vai pakalpojumu saņēmēja nosaukums (fiziskajai personai - vārds, uzvārds), juridiskā adrese (fiziskajai personai - pastāvīgā dzīvesvieta), kā arī Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtais ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas reģistrācijas numurs.
3) preču nosaukums un daudzums vai pakalpojumu veids un apjoms;
4) preču cena un vērtība vai atlīdzība par sniegtajiem pakalpojumiem;
5) nodokļa likme un aprēķinātais nodoklis;
6) preču piegādes vai pakalpojuma sniegšanas datums.
(7) Par nodokļa rēķinu var izmantot arī no apliekamās personas saņemto pirkuma čeku, ja tajā sniegta šā panta sestajā daļā minētā informācija. Tādam čekam, kurā nav ietverta pilnīga šā panta sestajā daļā minētā informācija, pievienojama kvīts ar trūkstošo informāciju un attiecīgā rekvizīta nosaukumu, ja šajā pantā nav noteikts citādi.
(8) Ja elektroniskā kases aparāta čeks ir izdots par pirkumu, kura vērtība bez pievienotās vērtības nodokļa ir mazāka par 20 latiem un tajā nav ietverta šā panta sestās daļas otrajā punktā minētā informācija, čeks izmantojams par nodokļa rēķinu, ja tajā ir ierakstīts preču saņēmēja nosaukums (fiziskajai personai - vārds, uzvārds) un Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtais ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas reģistrācijas maksātāja numurs. Ierakstu izdara čeka virspusē vai otrajā pusē, un preču nosūtītājs apliecina to ar parakstu un spiedogu (Ar grozījumiem, kas pieņemti ar 22.11.2001.likumu kas stājas spēkā ar 01.01.2002.).
(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 13.11.97. likumu un 15.04.99. likumu, kas stājas spēkā no 14.05.99.)
OK, tas man ir skaidrs, bet jautājums ir Vai man der šīs pašdrukātās kvītis???
Tad es nesaprotu laikam, ko Jus ar to domaajat "pashdrukaatas" kviitis? Jus pashi taas kviitis drukaajat? Jebkuraa gadiijumaa es domaaju, ka der gan pashdrukaatas, gan taas kuras paardodas kancelejas prechu veikalos (ne jau stingraas uzskaites kviitis, kuras registree VID), galvenais lai shiis kviitis ir numureetas un 2 eksemplaaros ieteicams (ar vienaadiem numuriem), no kuram viens eksemplars klientam, otrs jums, ja juus vinjas uzkraajat. Mees arii taa dariijaam. Stingraas uzskaites kviitis jaaizraksta, ja nedarbojas kases aparaats, bet shaadai kviishu graamatinjai taapat jaabuut obligaati uznjeemumaa (pieregistreetai VID ar datumu, kad uzsaakaat saimniecisko darbiibu).
Jūs sakāt "galvenais lai shiis kviitis ir numureetas un 2 eksemplaaros ieteicams (ar vienaadiem numuriem), no kuram viens eksemplars klientam, otrs jums, ja juus vinjas uzkraajat."
Kādos normatīvajos aktos tas ir atrunāts???
Man skjiet, ka nav taadu noteikumu, kuros ir rakstiits "uzskaitee jaaizmanto numureetas kviitis" (vismaz es par taadiem nezinu), bet tajaa pashaa likumaa par PVN tachu ir teikts "Tādam čekam, kurā nav ietverta pilnīga šā panta sestajā daļā minētā informācija, pievienojama kvīts ar trūkstošo informāciju un attiecīgā rekvizīta nosaukumu, ja šajā pantā nav noteikts citādi." Un visi izmanto shiis pashkopeejoshaas kviitis ,kuras paardodas kanc. precees un uz taam ir rakstiits "KVĪTS EKA ČEKAM NR..." Nesaprotu kur ir probleema?
Ja tik ljoti uztraucieties, vai taa ir pareizi, labaak pazvaniet uz VID konsultaaciju nodalju, tur noteikti paskaidros kas un kaa.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture