По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Komandejumu dienas nauda Uz tēmu sarakstu

Komandejumu dienas nauda
Vai ir gadijumi, kad uznemums ir tiesigs izmaksat nepilnu dienas naudu, piemeram pusi no paredzeetaas?

Musu gadijums ir tads, ka 2.pusenesedz visas edienreizes, bet principa maksaa par darbinieka uztureshanu un dienesta dzivokli.

P.S. uz manu ieprieksejo lidzigo jautajumu neviens neatbild, piedodiet, ja atkartojos. Ludzu, palidzet.
Saulite777
Saulite777 12.04.2007 14:39
224 ziņojumi

Atbildes (9)

Ziniet, man arī neviens nesedz ēdienreizes... arī par dzīvokli nemaksā...

Kāpēc gan tas būtu jādara par komnadējuma laiku??? Tāpēc jau maksā dienasnaudu, lai iet un paēd.
Andaz
Andaz 12.04.2007 14:54
27897 ziņojumi
jāpalasa noteikumi par komandējumiem
Larao
Larao 12.04.2007 14:55
6767 ziņojumi
Man tas ari interesetu. Cik man kursos teica tadu frazi: VIDam tas ir ok ka maksaa nepilnu dienas naudu, bet darbinieks teoretiski var iesudzet tiesaa par vinja tiesibu parkapumu. Takaa es vairak sliecos domat ka var mazaku - tad liakam vienkarshi rikojumaa norada cik un viss.
Vints
Vints 12.04.2007 15:03
50 ziņojumi
ir noteikts MK noteikumos kādai ir jābūt dienas naudai atkarīgi no valsts kurā uzturas, mazāku maksāt nevar un + izdevumi par čekiem, ko komandējamais iesniedz pēc atgriešanās
Larao
Larao 12.04.2007 15:08
6767 ziņojumi
Aizbrauciet paši uz Tokiju komandējumā un tad paskatīšo, kā priecāsieties, ja dienas naudu pilnā apmērā nemaksās!

Var arī uz Maskavu. Tā arī viena no pasaulē dārgākajām pilsētām!
Andaz
Andaz 12.04.2007 15:09
27897 ziņojumi
kapec jus man uzklupat - mes tiesi gribetu darbiniekiem atlidzinat trukstosho dalju, jo mates uznemums piemeram pasaka, ka vini uztures musu darbiniekus, tacu beigas izradas, ka brokastis pashiem jaiet meklet un tml...

Mes tiesi velamies darbiniekam kompenset un izmaksat klat 50%, lai ari 2.puseuztur daljeji.

MK 219 esmu izlasijusi un mans domu gajiens tads:

16. Ja kādus no šo noteikumu 7.punktā [dienas nauda uc izdevumi] minētajiem izdevumiem sedz tā institūcija, kura uzaicinājusi darbinieku komandējumā, vai ārvalstu puse, darbiniekam attiecīgie izdevumi netiek atlīdzināti (izņemot šo noteikumu 11.punktā minēto).

11. Ja darbiniekam ir nodrošināta bezmaksas uzturēšanās (arī ēdināšanas izdevumu segšana), ar institūcijas vadītāja atļauju par katru komandējuma (darba brauciena) dienu viņam izmaksā līdz 30 % no dienas naudas (kompensācijas par papildu izdevumiem) normas.

Nu tad iznak, ka nav pretlikumigi ierakstit komandejumu atskaite, ka daleja uzturesana ir nodrosinata un izmaksat vairak kaa 30% no dienas naudas. Pareizi?
Saulite777
Saulite777 12.04.2007 15:18
224 ziņojumi
Ужассс, на чем экономим?
Iriss
Iriss 12.04.2007 15:19
12895 ziņojumi
Protams! Īstenībā jau te neviens nezin, vai otra puse kaut ko sedz vai nesedz. ja nu vienīgi tas kaut kur ir atrunāts.
Andaz
Andaz 12.04.2007 15:23
27897 ziņojumi
pierodiet, šeit tā ir gandrī vienmēr

tā ir kad visu neizstāsta uzreiz

Ja es teikšu, ka algu irmaksāju 50% no izmaksājamās summas, tas nenozīmē ka 50% es nevaru izmaksāt avansā
Larao
Larao 12.04.2007 15:25
6767 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.