Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Dažādi neklasificēti jautājumi
Par avansa norēķinu personām Uz tēmu sarakstu
6 ziņojumi
Atbildes (30)
). Kaut gan varu pateikt pēc pieredzes, ka tomēr cilvēki cenšas kaut kā apvienoties, lai būtu mazāk to avansa personu - tomēr jo vairāk jo sarežģītāk visiem - ja es mēnesī aizsūtu 2 vēstules, vai man būt par avansa personu - domāju ka nav lietderīgi, citādāk iznāks, ka atskaišu izdrukai papīra vērtība ir lielāka nekā nosūtīto vēstuļu vērtība
102 ziņojumi
tik cik uziet, ja vien spējat izsekot naudas plūsmai
darbinieki, kas par savu naudu pērk, piemēram, kancelejas preces
tam ir jābūt aprakstītam uzņēmuma grāmatvedības metodikā, un jābūt "instrukcijai" darbiniekiem, kā aizpildīt avansa norēķinu, kāda veidida dokumntiem ir jābūt klāt
6767 ziņojumi
6 ziņojumi
2. "instrukcijai" darbiniekiem
3. darbinieks iztērē naudu, uzraksta avansa norēķinu, kuram piesprauž klāt attaisnojuma dokumentus
4. uzņēmuma vadītājs akceptē, grāmatvedība izmaksā (izmaksa var būt arī avansā)
6767 ziņojumi
nav ziņojumu
Metodikā es atrunāju mēneša limitu avansa nor.personām (šefam un vēl dažiem "lielajiem"), lai nav jāraksta atsevišķi rīkojumi par avansa izmaksu.
Aizpildīju PVN deklarāciju un uzrādīju maksājamo PVN budžetam pāri par 5000 Ls, uz jautājumu , kāpēc tik daudz, atbildēju na avansa norēķinu,
pats direktors zobus griezdams man rakstīja menedzēru vietā avansa norēķinus, bet savu panācu
6767 ziņojumi
Svarīgākais ir tikai un vienīgi attaisnojuma dokumenti un to pareiza iegrāmatošana.
Rīkojumi, limiti, norēķinu personas... - tas viss ir pupu mizas!
IMXO
6767 ziņojumi
kādu pupu
6767 ziņojumi
Pie mums (ventiņos)patiešām vējiņš pūš vai ik katru dienu. Atveru logu un dzirdu jūras šalkas.:-)
Tad pietiek ar to, ka priekšsēdētājs ir norādījis ar rīkojumiem, kuras ir norēķinu personas, tad tās pesonas vāc visus savus čekus un mēneša beigās atdod grāmatvedībai un ar to viss arī beidzas ja? tālākā ir grāmatvedes problēma, kur viņus salikt un kādas atskaits rakstīt
6 ziņojumi
6767 ziņojumi

Un tad... Jūs kā grāmatvede varētu katru attaisnojuma dokumentu atbilstoši "Likuma par grāmatvedību" noteikumiem iegrāmatot attiecīgos grāmatvedības reģistros.
IMXO

Bet darījumos ar skaidru naudu - diezvai kādreiz tādai kārtībai lemts būs pastāvēt. Ja nu vienīgi... Fui! Domāt pat negribas.
Bet pasapņot var un arī aņņukus šajā sakarā var pastāstīt.
Tādu taču ir ne mazums!
nav ziņojumu