Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Joprojām EKA žurnāla 23 aile
Vispār kaut kāds murgs.Bijapārbaude, aktā ierakstīja ka žurnālā netiek pareizi aizpildīta inkasētā nauda.
To visu es saprotu tā: Dienas laikā inkasācija- 22 aile, Dienas beigās inkasētā nauda( tieši pirms Z atskaites) 23 aile.Nezkāpēc viņiem tas nepatika. Nesaprotu priekš kam tad tās divas ailes vajadzīgas.
Otrs moments - 850 not.laikam08.05.07.zaudējuši spēku, kuri tagad ir vietā.
Paldies.
Atbildes (6)
Jauni ir 2007.g.2.maijaNK not. Nr.282, "Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība"
VID skaidro, ka 23 aile jāaizpilda tad, ja nauda dienas beigās netiek nodota centrālajā kasē.
Noteikumos skaidri teikts, ka 23 ailē raksta inkasēto naudu, kas Z atskaites izdrukas brīdī nav iemaksāta kasē. Tā arī ir dabā. Nezinu pat kā lai pamato savu taisnību.
Man tāda pat problēma.
Tagad, izlasot metodiskos norādījumus, es saprotu, ka viņiem nebija, par ko piesieties.
citēju metod.norād.:
"Atkarībā no faktiskā naudas sadalījuma aizpildāma 22., 23. un 24.aile Žurnāla 22., 23. un 24.aileskopsumma ir visa no kases aparāta, kases sistēmas vai tirdzniecības automāta inkasētā nauda. Minētā kopsumma uzrādīta Z pārskatā.
23. Reģistrētā un no naudas kastes vai ieņēmumu skaitītāja (tirdzniecības automātiem) izņemtā skaidrās naudas summa, kas Z pārskata izdrukas brīdī nav iemaksāta kasē vai bankā vai nodota inkasentam:
Šajā ailē norāda naudas summu, kas Z pārskata periodā reģistrēta kā inkasēta, izņemta no kases aparāta, kases sistēmas vai tirdzniecības automāta, bet Z pārskata izdrukas brīdī vēl nav iemaksāta uzņēmuma kasē.
Piemēram, ja veikals strādā līdz plkst.19.00, taču uzņēmuma kasē nododamo naudu iespējams iemaksāt tikai līdz 17.00, tad naudas summa, kas darbadienas beigās reģistrēta kā inkasēta, izņemta no kases aparāta, bet uzņēmuma kasē tiks nodota tikai nākamajā dienā, norādāma žurnāla 23.ailē."
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture