Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Aktuālā diskusija
Manas skaistākās atmiņas. Uz tēmu sarakstu
Vijasmuidrina 04.06.2007 12:44
138 ziņojumi
138 ziņojumi
Atbildes (31)
А я вспомнила свое первое задание в бухгалтерии Устраивалась на работу по знакомству, причем то, что я понятия не имею что такое бухгалтерский учет, нужно было скрывать. Главбух велела мне разложить банковские выписки, к которым в то время прилагались все сопутствующие документы. Я взяла выписку и с недоумением констатировала, что документы приложены не с теми датами (выписка от Х числа, а документы были аж с другого месяца... ). Очень старательно разложила все документы последовательно по датам.... Повезло, что главбух была женщина не буйная и только потом долго с удивлением перекладывала банк, не понимая какой идиот мог привести его в такое состояние.:-)
Es atceros,kad rakstīju ar rakstāmmašinu,un kāds kolēģis no ārzemēm atveda baltas krāsas korektoru ar otiņu.Kas tā bija par vērtību!Tad taču ļoti rūpīgi piestrādājot varēja nepareizo burtu aizkrāsot.Mana pirmā rakstāmmašīna vispār bija mākslas darbs,ļoti grezna,īsts mākslas darbs.Mūs tehnikumā mācīja strādāt ar "aklo metodi",katram pirskatam savs burts.Arī ar skaitļojamām mašīnām bija cipari jāievada ar kreiso roku un neskatoties uz taustiņiem.No tā laika es līdz šai dienai ar ciparu taustiņiem strādāju ar kreiso roku.Uzaklo gan neizdodas.Unmums vēl bija forma-melni halāti ar baltām apkaklītēm.
Vijasmuidrina 05.06.2007 12:13
138 ziņojumi
138 ziņojumi
у вас левая клава?
Dtkt 05.06.2007 12:29
508 ziņojumi
508 ziņojumi
Man pie nošbuka ir pieliekama ciparu klaviere un arī strādāju ar kreiso roku.
Man mamma to iemācīja. Viņa teica, ka ar kreiso roku skaita, bet ar labo pieraksta, tāpēc iemācījos darboties uz kalkulatora un ciparu klavieres ar kreiso roku.
Man mamma to iemācīja. Viņa teica, ka ar kreiso roku skaita, bet ar labo pieraksta, tāpēc iemācījos darboties uz kalkulatora un ciparu klavieres ar kreiso roku.
А мы в белых халатах в "машинный зал/ЭВМ/" ходили
T_a_i_s_i_j_a 05.06.2007 17:18
640 ziņojumi
640 ziņojumi
Es sāku strādāt Skaitļošanas mašīnu stacijā (SMS-tā Ventspilī to sauca 1963.gadā), vēlāk pārdēvēja par Informatīvo skaitļošanas centru.
Strādāju pie tabulātoriem, kuri drukāja tās lielās tabulogrammas. Tabulātori bija apjomīgos izmēros (apmēram 1x3.5m), tad vēl šķirotāji, kuri perfokartes sašķiroja vajadzīgos "griezumos". Visas šīs mašīnas bija elektromagnētiskās. Programmas taisījām komutācijas dēļos ar vadiņiem. Ja muša uzkrita uz tabulatora, kas darbojās, tā palika spārdāmies, līdz tab.izslēdza. Pirms visa tā perfokartes bija jāizperforē.
Process bija ļoti garš,līdz nonāca līdz rezultātam.
Tā kā es gan tajos gados netiku strādājusi ar "Fēliksiem". Šur tur gan grāmatvežiem uz galda redzēts ir. Bet 60.gaduotrā pusē jau sāka strādāt ar summējamām mašīnām un pusautomātiem (reizināšanai). Tādas nu man tās atmiņās par tā laika tehniku.
Strādāju pie tabulātoriem, kuri drukāja tās lielās tabulogrammas. Tabulātori bija apjomīgos izmēros (apmēram 1x3.5m), tad vēl šķirotāji, kuri perfokartes sašķiroja vajadzīgos "griezumos". Visas šīs mašīnas bija elektromagnētiskās. Programmas taisījām komutācijas dēļos ar vadiņiem. Ja muša uzkrita uz tabulatora, kas darbojās, tā palika spārdāmies, līdz tab.izslēdza. Pirms visa tā perfokartes bija jāizperforē.
Process bija ļoti garš,līdz nonāca līdz rezultātam.
Tā kā es gan tajos gados netiku strādājusi ar "Fēliksiem". Šur tur gan grāmatvežiem uz galda redzēts ir. Bet 60.gaduotrā pusē jau sāka strādāt ar summējamām mašīnām un pusautomātiem (reizināšanai). Tādas nu man tās atmiņās par tā laika tehniku.
Ar perfokartēm mācījos strādāt LU. Tur bija par vājprāta naudu iepirkts Latvijā pirmais dators. Un mums bija mācības. Pirms tam izņēmām no dekanāta atļauju, tad, lai tikru iekšā telpā, vajadzēja bezmazvai izģērbties
Visas mantas atstājām priekštelpā, ja kāds nokavējās, iekšā vairs netika, jo durvis tika slēgtas.
Visas mantas atstājām priekštelpā, ja kāds nokavējās, iekšā vairs netika, jo durvis tika slēgtas.
Ar tādu tehniku, kā Jūs rakstāt, mn nav nācies strādāt.
Toties, šķiet, ka tas bija 1982., kvalifikācijas celšanas kursu ekonomistiem laikā bija iespēja iepazīties un izmēģināt darbu ar skaitļošanas tehniku (vizuāli pietuvinātu šodienas datoram), kas bija jau augstākā līmenī salīdzinot ar pieminēto. Liekas, ka vēl šodien man kautkur ir palikusi ieskaites darba programmas apraksts uz faksa ruļpapīra dažu A4 lapu apjomā, kas atspoguļo vien aprēķina daļu, ko šodien ietver viena vienīga ne visai sarežģita Excel funkcija.
Tāpēc esmu priecīga un atvērta iespējām, kādu sniedz mūsdienu tehnoloģijas mūsu maizes darbā.
Toties, šķiet, ka tas bija 1982., kvalifikācijas celšanas kursu ekonomistiem laikā bija iespēja iepazīties un izmēģināt darbu ar skaitļošanas tehniku (vizuāli pietuvinātu šodienas datoram), kas bija jau augstākā līmenī salīdzinot ar pieminēto. Liekas, ka vēl šodien man kautkur ir palikusi ieskaites darba programmas apraksts uz faksa ruļpapīra dažu A4 lapu apjomā, kas atspoguļo vien aprēķina daļu, ko šodien ietver viena vienīga ne visai sarežģita Excel funkcija.
Tāpēc esmu priecīga un atvērta iespējām, kādu sniedz mūsdienu tehnoloģijas mūsu maizes darbā.
Liepupe 06.06.2007 10:35
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt