По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

tūrisma aģentūras pakalpojums un PVN ? Uz tēmu sarakstu

tūrisma aģentūras pakalpojums un PVN ?
lasu likumu un isti neizprotu, kad skaitās apliekams ienākums tūrisma aģentūrai un kad nē? Līgumu ar tūristu slēdz tūrisma operators piņemsim Latvia Tours un piestāda rēķinu starpniekam SIA C tūrisma aģentūrai, kas savukārt izraksta rēķinu tūristam par lielāku summu nekā Latvia Tours rēķins. Starpība ir SIA C ieņēmumi, bet vai tie ir ar PVN 18% likmi apliekami vai nē? Ceļojums, par kuru piestāda rēķinu Latvoa Tours aģentūrai ir ar 0% likmi apliekams.

Varbūt tā starpība starp Latvia Tours un aģentūras rēķinu ir tikai ieņēmumi un PVN no tās nav jāaprēķina? Kas īsti skaitās pašu sniegais pakalpojums? Ko darīt, ja visu laiku no šīs starpības aprēķināts PVN un iemaksāts budžetā, labot visas deklarācijas, ka PVn nebija jāmaksā?
Diamonds
Diamonds 10.06.2007 10:22
119 ziņojumi

Atbildes (12)

Likumā "Par PVN" un MK notiekumos viss ir aprakstīts.
Martinas
Martinas 10.06.2007 10:56
38532 ziņojumi
Es jau to arī daru, ka lasu, bet neizprotu.

(21.1) Šā panta trīspadsmitā daļa nav piemērojama:

1) tūrisma aģentūrām un tūrisma operatoriem, kas saņem no tūristiem maksu par tūrisma ceļazīmes kopējo vērtību, kurā iekļauta arī citu personu sniegto pakalpojumu (tai skaitā viesnīcu, transporta un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu) vērtība kopā ar pievienotās vērtības nodokli, ja minētos pakalpojumus sniedz apliekamās personas un pārskaita saņemto maksu attiecīgajiem pakalpojumu sniedzējiem. Ar nodokli ir apliekami tūrisma aģentūru un tūrisma operatoru pašu sniegtie pakalpojumi (tai skaitā ceļojumu paketes veidošana, reklāmas bukletu izdošana);- kas ir tie pašu sniegtie pakalpojumi?

(13)skan tā - Ja persona, sniedzot starpniecības pakalpojumus, saņem pilnu samaksu par preču piegādi vai pakalpojumu sniegšanu un savā vārdā izraksta nodokļa rēķinu, šī persona tiek uzskatīta par preču piegādātāju vai pakalpojumu sniedzēju un piegādāto preču vai sniegto pakalpojumu vērtība ir apliekama ar nodokli, ja šajā pantā nav noteikts citādi.

7.pants Nodokļa 0 procentu likmes piemērošana

(1) Nodokļa 0 procentu likme tiek piemērota:

5) ar tūrismu (ceļojumiem) saistītiem pakalpojumiem saskaņā ar šā likuma 13.pantu

no 13.panta(3) Ar nodokli apliekamā vērtība attiecībā uz tūrisma aģentūru vai tūrisma operatoru pakalpojumiem ir starpība starp visu summu (bez nodokļa), ko samaksā pakalpojuma saņēmējs (ceļotājs), un faktiskajām izmaksām par preču piegādēm un pakalpojumiem, kurus tūrisma aģentūrām vai tūrisma operatoriem nodrošina citas personas.

nu un beigās es nesaprotu, to starpību apliek ar 18% vai 0 % ? ta ir jāmaksā PVn budžetā vai tomēr nav?
Diamonds
Diamonds 10.06.2007 13:06
119 ziņojumi
http://www.vgk.lv/ru/forum/7/25906/page/2/

http://www.vgk.lv/ru/forum/7/31377/
http://www.vgk.lv/ru/forum/7/33280/page/1/
13.pants Nodokļa piemērošana tūrisma aģentūru un tūrisma operatoru pakalpojumiem

(7) Tūrisma aģentūru vai tūrisma operatoru pašu sniegtā pakalpojuma vērtība apliekama ar nodokļa 18 procentu likmi. Ja tūrisma aģentūru vai tūrisma operatoru pakalpojumi tiek sniegti gan Eiropas Savienības teritorijā, gan ārpus tās, ar nodokļa 0 procentu likmi tiek aplikta tikai tā pakalpojumu daļa, kas sniegta ārpus Eiropas Savienības teritorijas.
Bastet
Bastet 10.06.2007 21:41
3728 ziņojumi
jau lasīju foruma diskusijas, tur arī domas dalās, turklāt uzņēmums jau ir PVN maksātājs, tā, ka neto apgrožījuma skaitīšana, kamēr sasniedz 10 000 mani īpaši neinteresēja. Paldies, bet izlasot visu to es tik un tā nesapratu vai manā situācijā no starpība jāizvelk tas PVN18% un jāmaksā budžetā vai nē un piemērojas 0% likme?

Bastet, es likumu pats varu atvēr un izlasīt, ko arī darīju, bet nekur neatradu formulējumu, kas īsti ir "pašu sniegtā pakalpojuma vērtība" - tur gan minēts , ka tai skaitā ir ceļojumu paketes veidošana, reklāmas bukletu izdošana, bet kas ir pirms tā saucāmā "tai skaitā" ? Vai tā būtu tā peļņa- starpība starp rēķinu no Latvia Tour un paša uzņēmuma piestādīto rēķinu tūristam par konkrēto ceļojumu? Es jau principā tik to gribu zināt, bet man neviens nevar atbildēt.
Diamonds
Diamonds 11.06.2007 08:29
119 ziņojumi
Жаль, что Вы не умеете читать....Или не хотите.

kamēr sasniedz 10 000 mani īpaši neinteresēja.

Так там и было то что Вам нужно. Ваш налогооблагаемый доход это разница.Услуга по формированию пакета.

Что не понятно?

У меня в хранилище есть некоторая информация по туризму.Правда нужно смотреть давно не обновляла. Нету сейчас у меня туризма.

PVN 0%будет в том случае если если услуга оказана не на территории Латвии.

Bastet
Bastet 11.06.2007 10:31
3728 ziņojumi
Nē, es saprratu, ka man no strapības jāaprēķina PVN 18% un jāmaksā budžetā, bet viena grāmatvede man saka, ka viņi tā nedarot, ka viss esot PVN 0%.

Darījums tāds, ka ceļojums ir ne Latviajs teritorijā, tas ir teiksim uz Turciju, Tunisiju utml. par to ceļojumu firmai C piestāda rēķinu Latvija Tour. Firma C savukārt par lielāku summu uz šo ceļojumu piestāda rēķinu tūristam. Tur arī rodas tā starpība. Bet pats ceļojums apliekas ar 0% likmi, vai tā starpība, kas ir firmas C peļņa no šī darījuma ir tomēr ar 18% vai ar 0% PVn likmi> To es nesaprotu, esmu satraucies, ka esmu sniedzi PVn deklarācijas un maksāts budžetā PVN, ja to nemaz nevajadzēja maksāt. Firma C ceļojuma paketi nenoformē, viņa darbojas kā starpnieks - tūrisma aģentūra.
Diamonds
Diamonds 11.06.2007 16:20
119 ziņojumi
На вашем месте я бы написала в VID, чтобы сердце было спокойнее.

Вам важно выяснить является ли место оказания услуги фирмой С ārpus Eiropas Savienības teritorijas. Тогда применяете 0% со спокойной душой и сердцем.

Лично я не нашла ЧЕТКОГО подтверждения, что в Вашем случае будет PVN 0%.

7.pants Nodokļa 0 procentu likmes piemērošana

(1) Nodokļa 0 procentu likme tiek piemērota:

5) ar tūrismu (ceļojumiem) saistītiem pakalpojumiem saskaņā ar šā likuma 13.pantu

13.pants Nodokļa piemērošana tūrisma aģentūru un tūrisma operatoru pakalpojumiem

(7) Tūrisma aģentūru vai tūrisma operatoru pašu sniegtā pakalpojuma vērtība apliekama

ar nodokļa 18 procentu likmi. Ja tūrisma aģentūru vai tūrisma operatoru pakalpojumi tiek sniegti gan Eiropas Savienības teritorijā, gan ārpus tās, ar nodokļa 0 PROCENTU LIKMI TIEK APLIKTA TIKAI TĀ PAKALPOJUMU DAĻA, KAS SNIEGTA ĀRPUS EIROPAS SAVIENĪBAS TERITORIJAS.

4.pants Preču piegādes un pakalpojumu sniegšanas vieta

(1) Preču piegādes un pakalpojumu sniegšanas vietu nosaka saskaņā ar šo pantu.

(3) Par pakalpojumu sniegšanas vietu uzskatāma pakalpojumu sniedzēja juridiskā adrese vai deklarētā dzīvesvieta, ja šajā pantā nav noteikts citādi.

Может подойдет вот это:

(4) Pakalpojumu sniegšanas vieta ir tā vieta, kur tie tiek sniegti, šādiem pakalpojumiem:

1) KULTŪRAS, mākslas, izglītības, zinātnes, sporta un citi līdzīga rakstura pakalpojumi, kā arī šo pasākumu organizēšana;

Tūrisma likums

3.pants Tūrisma nozares uzdevumi

Tūrisma nozares galvenie uzdevumi ir šādi:

4) veicināt kultūrvēsturiskā un dabas mantojuma saglabāšanu un racionālu izmantošanu, kā arī nodrošināt kultūras un dabas tūrisma attīstību........

Примерно так я мыслю. Читайте- ИМХО.

Жаль, что не высказываются те кто занимается туризмом здесь на форуме.

По поводу того, что сказала Вам одна бухгалтер, пусть разяснит ссылаясь на нормативку....
Bastet
Bastet 12.06.2007 08:44
3728 ziņojumi
paldies. Sirds palika mierīgāka, ka esmu pareizi darījis un no starpības aprēķinājis PVN budžetam 18% apmērā. Tagad domāju, varbūt tiešām uzrakstīt vēstuli VIDam, lai gan parasti atbilde vairāk līdzinās atrakstīšanās stilā... izrāvumiem no likumiem un noteikumiem bez konkrētas atbildes jā vai nē. Bastet paldies liels.
Diamonds
Diamonds 13.06.2007 22:24
119 ziņojumi
Я бы на вашем месте обязательно написала в VID.

Если будет ответ от VIDa не сочтите за труд опубликуйте в этой темке. Плиз.:-)
Bastet
Bastet 13.06.2007 22:32
3728 ziņojumi
saņēmu atbildi no VID.

Atbildot uz Jūsu elektroniski iesūtīto jautājumu, informējam.

Likuma „Par pievienotās vērtības nodokli” 13.pants(turpmāk tekstā – likums) nosaka īpašu pievienotās vērtības nodokļa (turpmāk tekstā – PVN) piemērošanas kārtību tūrisma aģentūru un tūrisma operatoru sniegtajiem pakalpojumiem.

Likuma 13.panta3.daļa nosaka, ka tūrisma aģentūru sniegtajiem pakalpojumiem ar pievienotās vērtības nodokli apliek starpību starp visu summu (bez nodokļa), ko samaksā pakalpojuma saņēmējs (ceļotājs), un faktiskajām izmaksām par preču piegādēm un pakalpojumiem, kurus tūrisma aģentūrai nodrošina citas personas. Jūsu gadījumā ar pievienotās vērtības nodokli tiks aplikta starpība starp izrakstītajā rēķinā norādīto summu un tūrisma operatora Latvia Tours izsniegtajā rēķinā norādīto summu.

Sniedzot atbildi uz jautājumu par PVN likmes piemērošanu, likuma 13.panta7.daļā ir noteikts, ka tūrisma aģentūras pašu sniegtā pakalpojuma (starpības) vērtība apliekama ar nodokļa 18 procentu likmi. Ja tūrisma aģentūru sniegtie pakalpojumi tiek sniegti gan Eiropas Savienības teritorijā, gan ārpus tās, ar nodokļa 0 procentu likmi tiek aplikta tikai tā pakalpojumu daļa, kas sniegta ārpus Eiropas Savienības teritorijas.

Vienlaicīgi informējam, ka sniegtā elektroniskā atbilde neatbilst uzziņas statusam (atbilstoši Administratīvā procesa likuma 98.-100.pantiem), līdz ar to sniegtajai informācijai ir informatīvs raksturs.
Diamonds
Diamonds 21.06.2007 10:03
119 ziņojumi
tātad esmu visu pareizi darījis un aprēķinājis no starpības PVN.
Diamonds
Diamonds 21.06.2007 10:04
119 ziņojumi
Apsveicu ":)
Grampaks
Grampaks 15.05.2013 08:54
3 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.