По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

PVN reversa sistēma Uz tēmu sarakstu

PVN reversa sistēma
Vai kāds man var paskaidrot kas tas ir? Un kā to pielieto dzīvē? Un vai citā ES dalībvalstī samaksātais PVN, ja esam tur reģistrējušies kā PVN maksātāji pie mums deklarācijā ir jā uzrāda kā priekšnodoklis?
Sara55
Sara55 14.06.2007 12:32
6 ziņojumi

Atbildes (6)

В нашей декларации указывается только наш НДС.

Чужой НДС указывайте в декларации той страны, в которые вы еще являетесь НДС-плательщиками.
Maija
Maija 14.06.2007 12:38
28223 ziņojumi
Un kas tad ir PVN reversa sistēma? Vai kāds ir tik gudrs, ka varētu pakaidrot!
Sara55
Sara55 14.06.2007 12:43
6 ziņojumi
Реверс это когда у нас начисляется НДС за товары и услуги, полученные в Латвии из стран ЕС. Этот же НДС потом списывается в предналог.

Что-то аналогично прежнему импорту, только живые деньги платить в бюджет не надо.
Maija
Maija 14.06.2007 12:47
28223 ziņojumi
Tas nozīmē, ka precei , kuru ievedat no Lietuvas Jūs rēķināt PVN, jo rēķinā par preci PVN ir 0%.Piemēram ievedāt prece pa 100 Ls.Aprēķinājāt PVN 18 ls.Tiepaši PVN 18 Ls aiziet uz priekšnodokli.Tad rēķinat uzcenojumu, preci pārdodat un starpību kas veidojas maksājat budžetā.Apmēram tā.Ja kļūdos , kolēģi mani palabos.:-)
Aivareno
Aivareno 15.06.2007 10:58
6641 ziņojums
Atļaušos piebilst, ka starpību no uzcenojuma un iepirkuma cenu gan nemaksā valstij, bet gan iepirktu preci no ES pārdodot Latvijā tālāk, obligāti liek aprēķināto PVN 18%, uzcenojumu jau liek katrs pēc saviem ieskatiem. Aprēķināto PVN tad arī maksā valstij- vienkāršā valodā skaidrojot.
Mikel
Mikel 15.06.2007 16:38
811 ziņojumi
Jā, Mikel, nekorekti uzrakstīju.
Aivareno
Aivareno 15.06.2007 16:47
6641 ziņojums

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.