По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Aktuālā diskusija

atkal par automašīnas ievešanu no ES un pārdošana Uz tēmu sarakstu

atkal par automašīnas ievešanu no ES un pārdošana
Uzņēmums - apliekama persona ieved lietotu automašinu, ieliek plācī uz tirgošanu.Iegādājas no ES apliekamas personas 0% - reverss pa abām pusēm. Bet ja es pārdodu šo automašinu Latvijā, tad piemēroju 18% likmi, es pareizi saprotu? Bet lieta ir tāda, ka šodien saskaros ar tādu lietu, man gribēja apgalvot, ka Latvijā, ja pārdod automašinu arī var aplikt ar PVN 0% un minēja atsauci PVN likums 2. panta 15 punkts. Es tur neko tādu neredzu! Kā Jūs domājat par šo lietu! Istenībā nav jau izdevīgi juridiskai personai pārdot - iepērk 0%, pārdod 18%
Sausene
Sausene 13.11.2007 12:44
820 ziņojumi

Atbildes (4)

(15) Darījumos ar lietotām mantām, mākslas darbiem, kolekciju priekšmetiem un senlietām nodoklis piemērojams Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.

http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/pvn/pvn_13042004_nr.292_ar_grozij.doc
Tatjana77
Tatjana77 13.11.2007 12:53
7478 ziņojumi
Iegādāto lietoto automašīnu tirgotājs ir tiesīgs pārdot tālāk, piemērojot īpašo PVN piemērošanas kārtību.
Tatjana77
Tatjana77 13.11.2007 12:58
7478 ziņojumi
http://www.ogresvestis.lv/news.php?newsid=4329

sk.PVNpiemērošana automašīnu tirdzniecībai

Tatjana77
Tatjana77 13.11.2007 12:59
7478 ziņojumi
Jā, izlasīju, ka var piemērot vispārējo vai īpašo PVN kārtību, ieniedzot VID iesniegumu kādu kārtību uzņēmums piemērsos.

- Ja pieņem īpašo kārtību, tad es saprotu, piemēram iepērk 1000, pārdod 2000, starpība LS 1000 apliek ar PVN,

- Ja pieņem vispārējo tād jau kā parasti - pārdod par Ls

2000 un šo sumu apliek.

Es kaut ko īsti nesaprotu, lasīju šos 292 noteikumus,

bet ;isti tā arī nesapratu, tieši pēc kura punkta. Vrbūt kāda var palīdzēt!
Sausene
Sausene 13.11.2007 13:19
820 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.