По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Iesācējiem

PVN reģistrešanās Uz tēmu sarakstu

PVN reģistrešanās
Labdien!

Nu nekaadiigi netieku gudra.

Tuvojas briidis, kad buus apgroziijums 10 000Ls. Tagad nesaprotu, gaidiit, kad buus tie 10000 vai iet regjistreeties jau tagad.

Jo zinu, kameer VIDs mani pieregjistrees, tikmeer buus jau paari shai summai.

Kas buus, ja paarsniegshu sho summu? Klientam ta izrakstiishu bez PVN, bet peec tam, visas summas, kas buus virs 10 000? Vai buus jaapreekjina pashai PVN no shiis summas?

Jeb kameer nebuushu noregjisteejusies, tikmeer ar PVN ar nekaada sakara?
Kalla
Kalla 22.11.2007 16:29
nav ziņojumu

Atbildes (6)

До этой суммы добровольная регистрация, после - обязательная.
Luiza
Luiza 22.11.2007 16:31
7705 ziņojumi
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=180&hl=1&oid=2851&mod=35

neapliekamai personai ir jāreģistrējas Valsts ieņēmumu dienesta ar PVN apliekamo personu reģistrā
Tatjana77
Tatjana77 22.11.2007 16:31
7478 ziņojumi
(5) Ja fizisko vai juridisko personu un ar līgumu vai norunu saistīto šādu personu grupu vai to pārstāvju ar nodokli apliekamo preču piegāžu un sniegto pakalpojumu kopējā vērtība iepriekšējo 12 mēnešu laikā nav sasniegusi vai nav pārsniegusi 10 000 latu, šīm personām, grupām un to pārstāvjiem ir tiesības nereģistrēties Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā. Minētā norma attiecināma arī uz budžeta finansētām institūcijām. Tām personām, kuras izmanto šajā panta daļā paredzētās tiesības, ir pienākums ne vēlāk kā 30 dienu laikā pēc minētās summas sasniegšanas vai pārsniegšanas reģistrēties Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā.
Tatajna
Tatajna 22.11.2007 16:32
4215 ziņojumi
šito visu es jau zinu, bet tagad reaali ...

es ta noregjistreeshos, bet kas man buus jaadara ar tiem reekjiniem, kas veidos paarsniegumu paar sho summu?

Piemeeram, man visu laiku reekjini pa 3000 Ls. Trīs dariijumi un ir jau 9000Ls. Tagad es redzu, ka jaaregjistreejas, aizeju, iesniedzu dok., gaidu atbildi. Pa taam 3 nedeeljaam man ir veel viens reekjins bet jau pa 7000Ls. Es to izrakstu bez PVN.

Naakamaa nedeeljaa dabuuju aplieciibu, ka esmu PVN maksaataajs. Nu jau man kopeejaa summa ir sakraajusies 16000Ls. Esmu paarsniegusi par 6000Ls. Vai man kaut kur buus jaauzraada shie 6000Ls kaa neapliktie un no tiem buus jaapreekjina PVN? Jeb neliekos ne zinis, esmu savu pilsonja pienakaumu izpildiijis, galvenais bija noregjistreeties!?

Kaa juus domaajat?
Kalla
Kalla 22.11.2007 16:47
nav ziņojumu
Neliekieties ne zinis , esiet savu pilsoņa pienākumu izpildījusi, nekas nebūs papildus jārēķina- galvenais - sasniedzot iesniegt dokumentus uz reģistrāciju.
Ilma
Ilma 22.11.2007 16:56
30495 ziņojumi
Paldies!

Pie taa arii paliksim
Kalla
Kalla 22.11.2007 16:58
nav ziņojumu

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.