Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Dažādi neklasificēti jautājumi
Bankas nodrošinājums Uz tēmu sarakstu
43 ziņojumi
Atbildes (22)
108 ziņojumi
Taču Iepirkumu likums arī regulē šo jomu. Ja tiek pieprasīti dokumenti, kas nav minēti Iepirkumu likumā, Jums ir tiesības apstrīdēt tādu Nolikumu.
Esmu gatavojis samērā daudz dokumentu šādiem konkursiem. Pēdējā laikā ar tādu prasību neesmu saskāries. Pieprasa civiltiesikso apdrošināšanu, bet arī to tikai pēc tam, ja pretendents ir uzvarējis.
Es jau teicu - man nav nācies saskarties.
Tikko kā gatavoju konkursa pieteikumu tādai nopietnai iestādei kā Uzņēmumu rģistrs, arī nekādu nodrošinājumu neprasīja.
Bet jālasa Iepirkumu likums, tajā tieši noteikts, ka nav tiesību iekļaut Nolikumā prasības для "отсева" мелких фирм... un tamlīdzīgas nepamatotas prasības.
ziņojumu: 3323 23.11.2007 13:23
Luiza
Es jau teicu - man nav nācies saskarties.
Tikko kā gatavoju konkursa pieteikumu tādai nopietnai iestādei kā Uzņēmumu rģistrs, arī nekādu nodrošinājumu neprasīja
------------
Tikko nesen gatavojām piedāvājumus konkursiem un vajadzēja gan piedāvājuma nodrošinājumus, gan vienā gadījumā līguma nodrošinājumu bankas garantijas veidā.
Bankai ir speciāla veidlapa, kas jāaizpilda, to var dabūt bankā (var palūgt lai atsūta elektroniski.
Aivar ,vai izziņu par firmas kopējo finanšu apgrozījumu par iepreikšējiem gadiem varu taisīt pati vai arī tā jāprasa bankai?
43 ziņojumi
Это не значит, что nodrošinājumsесть всегда. Это включает в ноликумс заказчик. Так, как он это считает. А как пишутся ноликумсы - это всем известно.8-)
Вы попробуйте пожалуйтесь на ноликумс в IUB, у вас потом вряд ли кто-то что-то купит.;-)
108 ziņojumi
mutiski не годится, это должно быть в конкурса ноликумсе.
108 ziņojumi
Kas nolikumā rakstīts tas arī jāiesniedz. Citi pieprasa piedāvājuma apdrošināšanu, citi bankas garantiju, citi lūdz piedāvājuma nodrošinājuma summu ieskaitīt viņu kontā. Vēl citi ļauj izvēlēties jums pieņemamāko nodrošinājuma variantu.
52.pants Piedāvājuma nodrošinājums
(1) Piedāvājuma nodrošinājums ir iepirkuma procedūras dokumentos paredzēts galvojums vai līdzvērtīgs nodrošinājums par noteiktu summu, kuru pretendents kopā ar piedāvājumu iesniedz pasūtītājam kā nodrošinājumu piedāvājuma spēkā esamībai.
(2) Pasūtītājs var pieprasīt no pretendentiem piedāvājuma nodrošinājumu, ievērojot šādus noteikumus:
1) pieprasījums attiecināms uz visiem pretendentiem vienādi un bez izņēmumiem;
2) iepirkuma procedūras dokumentos ir noteikti piedāvājuma nodrošinājuma termiņi un informācija par to, kādas institūcijas vai organizācijas var sniegt piedāvājuma nodrošinājumu.
(3) Piedāvājuma nodrošinājums ir spēkā līdz īsākajam no šādiem termiņiem:
1) līdz iepirkuma procedūras dokumentos minētajam piedāvājuma derīguma termiņam, kas noteikts, sākot no piedāvājumu atvēršanas dienas, vai jebkuram piedāvājuma derīguma termiņa pagarinājumam, kuru pasūtītājam rakstveidā paziņojis pretendents un galvotājs;
2) ja pasūtītājs atzīst kādu pretendentu par uzvarējušu iepirkuma procedūrā, — līdz dienai, kad izraudzītais pretendents iesniedz līguma nodrošinājumu (ja tāds ir paredzēts iepirkuma procedūras dokumentos un līgumā). Līguma nodrošinājums ir pasūtītāja un konkursā izraudzītā pretendenta noslēgtajā līgumā paredzētais saistību pastiprinājums;
3) līdz iepirkuma līguma noslēgšanai.
(4) Nodrošinājuma devējs izmaksā pasūtītājam piedāvājuma nodrošinājuma summu, ja:
1) pretendents atsauc savu piedāvājumu, kamēr ir spēkā piedāvājuma nodrošinājums;
2) izraudzītais pretendents nav iesniedzis pasūtītājam līguma nodrošinājumu saskaņā ar līguma noteikumiem;
3) izraudzītais pretendents neparaksta līgumu pasūtītāja noteiktajā termiņā.
(5) Piedāvājuma nodrošinājums nepārsniedz piecus procentus no paredzamās līgumcenas. Līguma nodrošinājuma apmēru un veidu nosaka samērīgi, ņemot vērā attiecīgā iepirkuma līgumcenu un līguma priekšmetu.
Nolikums jāapstrīd nevis pa taisno IUB, bet pie Nolikuma autora. Šajā gadījumā nav ko apstrīdēt, jo likums atļauj tādu dokumentu prasīt.
Es nebiju saskāries, tāpēc arī šaubījos.
Nu nav gan tā, ka заказчик пишет ноликумс, как ему "удобно".
Ir jāievēro likuma prasības. Pretendents var apstrīdēt, un arī bieži vien apstrīd Nolikumu, ja tajā ir iekļautas prasības, kas nav minētas likumā.
Можете поверить мне на слово.