Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
šaubiigie debitori Uz tēmu sarakstu
Muris 25.03.2004 09:58
9 ziņojumi
9 ziņojumi
Atbildes (11)
Šaubīgiem debitoriem veido uzkrājumus:
D 7grupa AL vērtības norakstīšana K 4 grupa uzkrājumi, par ko palielina apliekamo ienākumu
kā arī :
D 2.grupašaubīgie K 2grupa pircēju parādi, kas bilancē neparādās.
D 7grupa AL vērtības norakstīšana K 4 grupa uzkrājumi, par ko palielina apliekamo ienākumu
kā arī :
D 2.grupašaubīgie K 2grupa pircēju parādi, kas bilancē neparādās.
Vispirms, Jums jānosaka, cik lielā summā debitori ir šaubīgi (likums prasa pamatojumu).
Šo summu drīkst noteikt konkrētiem debitoriem (saskaitīt pēc to nosaukumiem), gan arī procentuāli no iepriekšējās pieredzes.
Parasti ieteica šo summu uzrādīt atsevišķā kontā, atdalot no tiem, kas Jums tomēr maksās.
Tomēr, otrajā variantā tas nav iespējams, tādēļ, nosakot šo summu, debitoru kopējo parādu samazina, it kā norakstot (D 7440 vai D 8290) un veido uzkrājumu K 4310.
Bilancē šīs summas nav jāuzrāda (debitori - neto vērtībā)(aktīva samazināšana) un pasīvā neparāda arī uzkrājumu. Apliekamo ienākumu palielina deklarāciajas 10.rindiņā.
Šo summu drīkst noteikt konkrētiem debitoriem (saskaitīt pēc to nosaukumiem), gan arī procentuāli no iepriekšējās pieredzes.
Parasti ieteica šo summu uzrādīt atsevišķā kontā, atdalot no tiem, kas Jums tomēr maksās.
Tomēr, otrajā variantā tas nav iespējams, tādēļ, nosakot šo summu, debitoru kopējo parādu samazina, it kā norakstot (D 7440 vai D 8290) un veido uzkrājumu K 4310.
Bilancē šīs summas nav jāuzrāda (debitori - neto vērtībā)(aktīva samazināšana) un pasīvā neparāda arī uzkrājumu. Apliekamo ienākumu palielina deklarāciajas 10.rindiņā.
man ir zināms konkrēts debitors pret kuru jau uzsākts likvidācijas process-tas nozīmē ka naudu nesagaidīsim,bet norakstīt man to izdevumos vēl nav pamats,kā es saprotu šī summa ir no D2310 jāieliek piemēram D 235 -bilancē tad A un P neizmainās ,bet kur redzams tas 4310 konts? nu galīgi esmu sapinusies !
Muris 25.03.2004 11:37
9 ziņojumi
9 ziņojumi
4310 konts parādās bilances pasīvā uzkrājumos. Izveidotie uzkrājumi ( 7 grupa) atspoguļojas PZ aprēķinā.
Solo! Накопление на сомнительных дебиторов в балансе НЕ показываются, а только в приложении к балансу об этом обязательно указывается. Поэтому Мурис Вы их в балансе не увидите.
В активе баланса показываются дебиторы за минусом накоплений.
В активе баланса показываются дебиторы за минусом накоплений.
Paldies jums liels par padomiem,nu beidzot kaut ko sāku saprast un tomēr-ja uzrādu debitorus samazinātā summā-bez šaubigajiem-aktivs samazinās,bet kur tad pasīvā ir izmaiņas,,ja nav jāuzrāda,kā man sakritīs bilance?
Muris 25.03.2004 12:32
9 ziņojumi
9 ziņojumi
Paldies Amuil par vērīgo aci, tā gada pārskata sastādīšana tā nomoka, ka viens nepareizs vārds visu lietas būtību maina.
Muris - bilance sakritīs, ja visu izdarīsiet pareizi.
Debetā virsgrāmatā jums būs šaubīgie debitori, kredītā par tādu pat summu uzkrājumi, kas viens otru izslēdz.
Debetā esošais 7 grupas konts aizies uz peļņas zaudējumu aprēķinu.
piem. D 2319 K 2310 = 100
Muris - bilance sakritīs, ja visu izdarīsiet pareizi.
Debetā virsgrāmatā jums būs šaubīgie debitori, kredītā par tādu pat summu uzkrājumi, kas viens otru izslēdz.
Debetā esošais 7 grupas konts aizies uz peļņas zaudējumu aprēķinu.
piem. D 2319 K 2310 = 100
Uz izdevumiem šo parādu vēl norakstī't nevarēšu,jo nav tam vēl pamats,pašlaik domāju to pārcelt uz uzkrājumiem bezcer.deb Sola,paldies liels,ar virsgrāmatu viss skaidrs,bet kuri cipari man būs bilancē-samazināti deb.parādi un....Kaut kas man tomēr "nepielec"?
Muris 25.03.2004 12:59
9 ziņojumi
9 ziņojumi
Uzkrājumus jau savādāk nevar izveidot, kā Debetējot 7 grupu, līdz ar to bilancē parādīsies jūsu debitori - šaubīgie, bet PZA izdevumi uzkrājumiem.
Bez tam Likuma par UIN 6.pants1.d.6.p. nosaka -apliekamais ienākums ir jāpalielina par šo uzkrājumu summu - tā pārnestā nozīmē ir arī tā izdevumu it kā nepalielināšana, ja es saprotami izsakos.
Bez tam Likuma par UIN 6.pants1.d.6.p. nosaka -apliekamais ienākums ir jāpalielina par šo uzkrājumu summu - tā pārnestā nozīmē ir arī tā izdevumu it kā nepalielināšana, ja es saprotami izsakos.
Liels paldies!
Muris 25.03.2004 15:55
9 ziņojumi
9 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt