По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Dažādi neklasificēti jautājumi

Kapitāla daļas Uz tēmu sarakstu

Kapitāla daļas
Cien. grāmatveži, lūdzu, palīdziet man iegrāmatot iegādātas kapitāla daļas.

1) Uzņēmums A pērk daļas citā SIA "B" par 10000 Ls, kas jāsamaksā uzņēmuma īpašniekam, kam pieder šīs daļas pērkamajā uzņēmumā B

D 1330 K 5140 10000

Gada beigās neizmantoti paliek 2000 Ls. Kredīts kontā 5140 - 2000.00

2) Trešais uzņēmums D, kura īpašnieks ir tas pats, kas nopirka jau vienas daļas par 10000.00 SIA "B" pērk atkal uzņēmuma A daļas par 20 000 Ls. Un izmaksas kapitāldaļu pirkuma uzņēmumā A veic no uzņēmuma D.

Kā pārgrāmatot neizmantotās kapitāldaļas uzņēmumā A - 2000 Ls
Prince
Prince 02.04.2004 15:21
1 ziņojums

Atbildes (2)

1)Что значит Gada beigās neizmantoti paliek 2000 Ls?

2) Где именно и что вам надо проводить? От лца какого предприятия вы спрашиваете?
Komarik
Komarik 03.04.2004 01:13
10159 ziņojumi
5140 ja nemaldos ir citi aizņēmumi, es tur grāmatoju īpašnieka personīgos ieguldījumus, tas nozīmē, ja ir nauda atlikumā, es cenšos dzēst to parādu īpašniekam ar skaidro naudu no kases.

īsti nesaprotu jautājumu, ko nozīmē neizmantotās kapitāldaļas? vai daļas jau nopirktas? ja atlikumā kredītā ir konts 5140, tad jau manuprāt uzņēmums vienkārši ir parādā īpašniekam personiskos ieguldījumus. Bet katrā uzņēmumā jau ir savs apstiprinātais kontu plāns.
Cleo
Cleo 03.04.2004 07:29
19234 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.