По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Gada pārskats

Par atlikto UIN un uzkrātām saistībām Uz tēmu sarakstu

Par atlikto UIN un uzkrātām saistībām
Ja uzkrājumus neizmantotiem atvaļinājumiem grāmatoju kā uzkrātās saistības vai šīs uzkrātās saistības ir jāņem vērā rēķinot atlikto UIN? Un vai atvaļinājuma summa parādīsies UIN deklarācijā? Vai liek UIN deklarācijā tikai tādā gadījumā ja tie ir uzkrājumi nevis saistības???? Esmu neizpratnē..... Lūdzu palīdziet....
Inga2105
Inga2105 09.04.2008 14:02
89 ziņojumi

Atbildes (14)

Легко сказать. Это есть вопрос дискутабельный.

Если сайстибас, то в декларации поднимать не надо, если узкраюми, то надо. Решайте сами.

От этого же зависит, будут ли они участвовать в расчете отложенного налога. Если вы их считаете сайстибас и уменьшаете на сумму НОД, то откладывать нечего. Если считаете накоплениями и при расчете НОД не учитываете, то будет временная разница и отложенный налог.
Maija
Maija 09.04.2008 14:07
28223 ziņojumi
Man zv.revidentslika veidot uzkrājumus atvaļinājumiem, līsz ar to ņēmu vērā šo summu rēķinot atlikto nodokli un palielināju arī apliekamo ienākumi UIN.
Indzina80
Indzina80 09.04.2008 14:15
86 ziņojumi
Jūs varētu paskaidrot kas ir НОД???? Nodoklis? Vai es kā īstens latvietis nesaprotu pareizi krievu valodu???
Inga2105
Inga2105 09.04.2008 14:16
89 ziņojumi
Man revidente lika veidot kā uzkrā'tās saistības šos uzkrājumus atvaļinājumiem.... bet par cik man šis pirmais gada pārskats tad es tā īsti līdz galam nesapratu kā man tas viss grāmatosies...
Inga2105
Inga2105 09.04.2008 14:17
89 ziņojumi
НОД - это налогооблагаемый доход, ar nodokli apliekamajs ienākums.

Вот видите, даже у ревидентов нет единого мнения, а налоги в обоих случаях разные и не ревиденты их будут платить. Так что ничего требовать они не могут. Это вообще их не должно особо волновать, так как баланс и ПУ от этого не меняются.

Решайте сами. Если хотите, то уменьшайте облагаемый доход на эту сумму, но потом возможно придется спорить с налоговиками.

Если не хотите спорить, то делайте накопления.
Maija
Maija 09.04.2008 14:25
28223 ziņojumi
НОД - налогооблагаемый доход
Want
Want 09.04.2008 14:27
182 ziņojumi
Mums revidente iedeva gada pārskatam savu šablonu un tajā mums atliek salikt tikai ciparus un tur ir rakstīts, ka uzkrājumi atvaļinājumiem jāuzrāda postenī uzkrātās saistības.... Kā man tagad rīkoties? Ja uzrādu kā uzkrātās saistības tad ar UIN tas vienalga ir saistīts - bez tā nekā nevar laikam.....:-<
Inga2105
Inga2105 09.04.2008 14:48
89 ziņojumi
Ja parādiet kā palielinājumu UIN dekl, kas nākotnē varētu iet kā samazinājums tad tas ir sasitīts ar AUIN aprēķinu.Ja nē , tad nē.
Ilma
Ilma 09.04.2008 14:52
30495 ziņojumi
Tieši kā saka Maija.
Ilma
Ilma 09.04.2008 14:53
30495 ziņojumi
Tad es saprotu tā - ja es ielieku atvalinājumus UIN deklarācijas 19 ailē, tad man jārēķina arī atliktais nodoklis, bet ja nelieku, tad nav? Tad varu arī nelikt.... Mums PL nolietojums liels nodokļu vajadzībām, un mums nodoklis jebkurā gadījumā sanāk ka nav jāmaksā... Tad varu uzkrājumus atvaļinājumiem nelikt UIN deklarācija... Tā var????
Inga2105
Inga2105 09.04.2008 14:59
89 ziņojumi
Ja Jums ir PL tad atliktais UIN jārēķina šā kā tā ir vai nav uzkrājumi .
Ilma
Ilma 09.04.2008 15:28
30495 ziņojumi
nu jā to es zinu, ka par PL atliktais jārēķina - bet jautājums vai par uzkrātām saistībām par atvaļinājumiem jārēķina?
Inga2105
Inga2105 09.04.2008 15:32
89 ziņojumi
Ну если Вы так уверены, что это будут ваши расходы отчётного периода, а не будущего, то можете и не увеличивать налогооблагамый доход и не включать эту сумму в расчёт отложенного. Только не забывайте, что это вы будетет доказывать ВИДу, нам то всё равно.
Tt7
Tt7 09.04.2008 16:06
37863 ziņojumi
Инга. Вы не про клеточки думайте, а про смысл и результат.

Заработанные, но не предоставленные отпуска - это расходы того периода, в котором они были заработаны. Поэтому они должны пройти через ПУ и показаться в балансе и нет большой разницы в обязательствах или в накоплениях. Все будет пассив.

Второй вопрос - налогообложение. Основной принцип расчета налогов у нас, что для налогов учитываются только фактически понесеннные и документально полтвержденные расходы. Всякие стандртные игры для "красоты баланса" вроде переоценок, накоплений и вынесения прочих суждений из расчета налога исключаются. Для этого существует декларация УИН.

Вот вам и надо определиться, будете вы уменьшать на отпуска налог или нет. Заплатить лишнего у нас не возбраняется, но если не доплатить, может грустно закончится. В первую очередь для вас, а не для ревизоров.

В зависимости от этого будет ясно, считать вам отложенный налог или нет.

Если расход для ПУ и для налогов вы учли в одном периоде, то откладывать нечего.

Если же в этом периоде не уменьшали НОД на сумму расходов по отпускам, то он уменьшится потом, когда люди фактически в отпуск пойдут. В этом случае финансовая прибыль и налоговая прибыль не совпадут. Из-за этого и появится отложенный налог.
Maija
Maija 09.04.2008 17:29
28223 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.