Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
UR vēl neapstiprinātais pamatkapitāls bilancē Uz tēmu sarakstu
UR vēl neapstiprinātais pamatkapitāls bilancē
Sakiet, kā man pareizi būtu jāgrāmato: uzņēmums palielina pamatkapitālu, nauda ir iemaksāta kontā, taču vēl nav UR lēmuma. Uz doto brīdi ir grāmatojums D 2620 K2360, bet kā bilancē slēgt 2360?
Atbildes (10)
Kāpēc jāslēdz.Paliek kredīta atlikums - faktiski aizdevums kamēr to nedzēsīs uz D 2360 K 3110
vai uz 3110 neliek tad, kad apstiprināts Uzņēmumu reģistrā?
Kad ir UR lēmums tad arī liek uz PK.
man bilance sakritīs, ja iegrāmatots tikai kā iepriekšminētajā grāmatojumā?
D 2620 K 2360 nu tā arī grāmatojiet kamēr nav UR lēmums. Es gan grāmatotu D 2620 K 5XXX , bet tas lietas būtību nemaina arī K 2380 būs kreditoros.
... arī K 2380 būs kreditoros.
Ja nu kāds uz savu galvu vēlas to darīt - katra paša lieta atstāt to tā vai ne.
Bet mācīt citus uz to gan nevajadzētu.
Lecīgā, Jūs neuzmanīgi lasiet, jau rakstīju ka es to liktu K 5XXX, bet ja jautājuma autors to ielicis K 2360 tad nekur citur K alikums operāciju kontiem nevar palikt kā tikai kreditoros. Kāds tad ir Jūsu variants?
Domāju, ka nekāda vaina autoram neniotiks, ja iemaksāto pamatkapitāla daļu gada beigās pārnesīs uz 5.kontugrupu. Jaunajā taksācijas periodā var atgrāmatot atpakaļ uz 2360 lai pašam būtu skaidra bilde.
Nu tam es pilnībā piekrītu.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture