По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Iesācējiem

pamatlidzekli Uz tēmu sarakstu

pamatlidzekli
Ja tagad esam pārdevuši pamatlīdzekli,vai jārēķina dubultais nolietojums par pieciem mēnešiem.
Moonakoo
Moonakoo 29.05.2008 12:05
26 ziņojumi

Atbildes (8)

Lai aprēķinātu nolietojumu nodokļiem- atlikušai vērtībai uz gada sākumu jāatņem pārdotā PL atlikusī vērtība finanšu grāmatvedībā un tad jāreizina ar dubulto nod.likmi.sapratāt?UIN 13.pants
Ilma
Ilma 29.05.2008 12:14
30495 ziņojumi
pamēģinašu,paldies
Moonakoo
Moonakoo 29.05.2008 13:09
26 ziņojumi
ja man dubultā atlikusī vērt.uz gada sākumu ir 2013,56 un finansu ir 2983,06Ls.Vai man no finansu vērtības ir jānoņem 559.32Ls aprēķinātais nolietojums.
Moonakoo
Moonakoo 29.05.2008 13:16
26 ziņojumi
vispār jau nolietojumu nodokļiem aprēķina reizi gadā nevis katru reizi, kad izslēdz kādu PL.

4) attiecīgās pamatlīdzekļu kategorijas atlikušo vērtību, no kuras aprēķina taksācijas perioda nolietojumu, nosaka, palielinot pamatlīdzekļu kategorijas pirmstaksācijas perioda atlikušo vērtību par taksācijas periodā iegādāto vai izveidoto pamatlīdzekļu vērtību un par kapitālajām izmaksām attiecīgās kategorijas pamatlīdzekļiem un samazinot par taksācijas periodā izslēgto vai stihiskas nelaimes rezultātā vai citādā piespiedu kārtā zaudēto pamatlīdzekļu atlikušo vērtību summu, kas noteikta maksātāja finanšu grāmatvedībā to izslēgšanas brīdī;

Moonakoo, negribat pārlasīt UIn likuma 13.pantu http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/likumi/par%20uznemumu%20ienakuma%20nodokli.doc
Cleo
Cleo 29.05.2008 15:42
19234 ziņojumi
vispirms jau jānoskaidro vai šajā kategorijā Jums šis ir vienīgais PL, vai arī šim PL pēc likuma nolietojums nodokļiem jārēķina atsevišķi vai pa kategoriju (respektīvi, kas tas ir par PL)?

Un kas ir "dubultā atlikusī vērtība"? Vērtība sareizināta ar 2 ?
Cleo
Cleo 29.05.2008 15:43
19234 ziņojumi
tas ir kombains.estikai domāju,ka pirms pārdošanas man ir finansu nolietojums par 5 mēnešiem,bet vai vajag aprēķināt arī dubulto.Mangada beigās tas bus vajadzīgs.Šajā grupā man ir 20 pl.
Moonakoo
Moonakoo 29.05.2008 16:02
26 ziņojumi
gada vidū nolietojumu nodokļiem (jūsu versijā "dubulto") neaprēķina.

Ja šajā kategorijā Jums ir vairāki PL (cik saprotu 20 gab), tad no kategorijas atlikušās vērtības (GADA BEIGĀS) atņemsiet izslēgtos PL no šīs kategorijas atlikušajā vērtībā pēc finanšu grāmatvedības.
Cleo
Cleo 29.05.2008 16:05
19234 ziņojumi
Tas ir 4.kat.PL,un kategorijai kopā rēķina nodokļu nolietojumu.Jatikko esat sākusi strādāt,tad saprotams,bet ja iepriekšējo gadu noslēdzāt,tad nesaprotams.Mazlietjādomā ar galvu un jālasa likumi!
Astrida14
Astrida14 29.05.2008 20:44
3 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.